好創意, 咁自我安慰的藉口都幫水果搵到

我只係不正常用家, 單純只覺得幾千蚊 (其實唔多) 買部連 1 ...
Miipp 發表於 2019-1-14 12:08

要用括弧強調幾千蚊其實唔多,即系對你來講真係好多。如果你真係覺得唔多,就唔會批評
唔值,去街市買條蔥兩蚊你見有人會話唔值咩,話唔值果D就系連兩蚊都比唔起既乞兒

XR 係連 1080p 都無喎, 談乜鬼 2k?   

大把機用 1080p 都係核電機, 唔使咁水皮再做低一 ...
Miipp 發表於 2019-1-11 14:21

我唔系果粉,但我想講,用Apple既人主因系兩個

1. 感覺良好
2. 實際上iOS順滑好多,iPhone質量好好多

第一個原因系因為marketing做得好,但如果只有呢個原因,但個系統做得好,根本
唔會有甘多人買。

我朋友部5s 由2013年用到現在仍然順滑,但佢2018年買的2000元左右Android機
已經lag爆,每次打字要等個keyboard出等7秒,荒謬吧?

當然你會話2000元Android點同5,6千的Android比,
但佢2018部Android既spec點都好過5s,又點計?

根本就系Android個系統有問題。要用好靚好高配置先可以令佢行到,然後過一段時間又會慢,
又要自己去搞好多野先可以快翻

7+ 及 8+ 就係 1080p 的, 如果話水果新機做唔到返 1080p 因為乜乜物物理由的話, 我只聯想到斯德哥爾摩症 ...
Miipp 發表於 2019-1-18 16:53

最大原因系如果XR有1080p
就唔會有人清貨買X

我本身對雙鏡無咩大興趣
覺得XR已經夠曬
但拎過XR上手真係覺得好粗框包住4邊
仲厚過iPhone7
成部機拎住有種 ...
sony_vaio 發表於 2019-1-16 00:51

我同你一樣,都掙扎過X定XR

但我覺得XR比較好系因為個CPU,同埋有立體聲拍攝,eSIM

但X無,

XS當然好但唔考慮,因為價錢太貴

我唔系果粉,但我想講,用Apple既人主因系兩個

1. 感覺良好
2. 實際上iOS順滑好多,iPhone質量好好 ...
tsw888 發表於 2019-2-6 22:15

"1. 感覺良好" 係亞洲人先適用

我呢兩 week 係歐洲避年, 亞洲遊客外真係超級少鬼佬用 IP, 無論係新舊款.

去到歐洲都掛住iphone真係唔話得

XR 三大缺點:
1.  機身厚
2.  機身邊粗
3.  M字額

今日終於路過砲台順手玩下 xr, 四邊黑邊果真粗到核爆

講真大陸山寨機都無咁樣衰

今日終於路過砲台順手玩下 xr, 四邊黑邊果真粗到核爆

講真大陸山寨機都無咁樣衰 ...
Miipp 發表於 2019-2-23 17:29

其實條邊用用下唔覺
係接受唔到太厚同M額