[操作疑難] 去完韓國 凍到部機著唔番

早前去韓國 負1x 度,老虎部iphone凍到熄機,充電都開唔番。。。。有冇得救? 10月先去左apple store換電。。。。

via HKEPC Reader for Android

係咪入左水/雪

係咪入左水/雪
Bridgedale 發表於 2019-1-10 10:10

冇,一路都放手袋,果幾日係凍,但冇雪落

via HKEPC Reader for Android

早前去韓國 負1x 度,老虎部iphone凍到熄機,充電都開唔番。。。。有冇得救? 10月先去左apple store換電。 ...
semuel 發表於 2019-1-10 09:27

試下攞去 Apple Store 檢驗.

試下攞去 Apple Store 檢驗.
rhino 發表於 2019-1-10 16:11

無乜好驗, 以前去啊耳碑 C 山滑雪出現低溫症的雪友手機十之九九都係艾瘋

早前去韓國 負1x 度,老虎部iphone凍到熄機,充電都開唔番。。。。有冇得救? 10月先去左apple store換電。 ...
semuel 發表於 2019-1-10 09:27

3 個月內部電有問題可以再換 要快啲手了

兩年前,老虎部6S plus去到首爾,大約0度到-5度左右,影咗10張相就開始反應慢,之後自動熄機,我自己嘅兩部Android都冇事,我同事啱啱去完北海道,佢老婆部X喺-10度左右都係會自動關機,唔知其他人會唔會都一樣

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)