而家去Apple換線係咪好難

我鍚住充電條線用,條線好新淨,但條線就有時叉到有時叉唔到
爬文話而家換線好難,又話要check又要乜
我山長水遠去到apple store,陣間佢試果陣得換唔到會浪費車錢同時間
各位師兄既換線遭遇係點,係咪真係咁難?

佢即場試到出黎真係唔WORK咪換比你
但試唔出佢唔換或者要呦一大輪...其實都好正常者?

不過如果批皮架話就唔駛去啦,唔會換的

上年8月去換條LIGHTNING轉3.5線(跟部8plus既),book定天才
去到話有邊耳唔work,check返iPhone SN入左房幾分鐘就換比我
試到有問題係好快手

佢佢即場試到出黎真係唔WORK咪換比你
但試唔出佢唔換或者要呦一大輪...其實都好正常者?
不過如果批皮架話就唔駛去啦,唔會換的
上年8月去換條LIGHTNING轉3.5線(跟部8plus既),book定天才
去到話有邊耳唔work,check返iPhone SN入左房幾分鐘就換比我
試到有問題係好快手tuyylihk 發表於 2019-3-18 11:14

我果條線既外表同全新一樣,冇批皮,我怕佢見太新唔肯換添
最煩就係時得時唔得,去到換唔到又浪費時間同車費
lightning to 3.5mm 好似冇s/n,我諗佢係睇你部機過左保用期未
我果條線唔係跟機,係另外買,有單,單上面冇s/n,我唔知佢會對乜

我果條線既外表同全新一樣,冇批皮,我怕佢見太新唔肯換添
最煩就係時得時唔得,去到換唔到又浪費時間同車 ...
stern123 發表於 2019-3-18 12:53

係呀跟機線當然睇部機

至於你獨立買有單比佢睇就得,佢確實唔會對到....有張保養仲VALID既線既單就應該OK
時得時唔得你就真係可能要講一餐先有機會...

係呀跟機線當然睇部機

至於你獨立買有單比佢睇就得,佢確實唔會對到....有張保養仲VALID既線既單就應該OK
...
tuyylihk 發表於 2019-3-18 13:25

講一餐冇所謂,最怕係講完一輪都換唔到
原本以為lightning to 3.5mm好難壞,點知師兄你都壞過,咁睇嚟就算去apple store順便買埋,都係預用一年算

講一餐冇所謂,最怕係講完一輪都換唔到
原本以為lightning to 3.5mm好難壞,點知師兄你都壞過,咁睇嚟就算 ...
stern123 發表於 2019-3-18 14:38

我都唔只壞一條啦.....
壞過兩個都係用左一年左右就有一邊唔得....不過本身屈得多都預左
只係我有一個撐過左一年冇得換,另一個撐唔到一年.............

我都唔只壞一條啦.....
壞過兩個都係用左一年左右就有一邊唔得....不過本身屈得多都預左
只係我有一個撐過 ...
tuyylihk 發表於 2019-3-18 15:34

買第三方, apple原裝條線係環保料皮, 好易屈爛

買第三方, apple原裝條線係環保料皮, 好易屈爛
s84292 發表於 2019-3-20 09:02

好睇點用
我屋企擺3條,公司擺1條,自己跟身1條
永遠得公司個條批皮.....唯有公司個條買第三方

買咁多部iPhone/iPad有既線冇理由唔用架