[操作疑難] 【求救】iPhone X 強衡update後變磚

咁多位師兄,我部iPhone X 前日幫我自動update ios, 我一直都無㩒update無打過password自動update,因為其實我部機唔夠memory位
之後update完我部機變咗白蘋果,我都驚入面啲相無哂,即刻去genius bar整,但佢哋都話無得救,要救返部機就一定要洗機,不過就無哂啲相&無哂啲資料
各位高人,有無方法可以將我啲相同資料拎返出嚟,用幾多錢recover都可以  

via HKEPC Reader for Android

咁多位師兄,我部iPhone X 前日幫我自動update ios, 我一直都無㩒update無打過password自動update,因為其 ...
orangeball31 發表於 2019-8-14 17:37

唔夠memory位佢係唔會開始更新程序,佢會停低POPUP你唔夠位叫你清先開始

應該係NAND咁岩有壞區寫中左

冇ICLOUD 或ITUNES 備份?

平時一定要定期備份上雲儲存/PC 電腦/NAS 。
現在正常真係冇計了。

咁多位師兄,我部iPhone X 前日幫我自動update ios, 我一直都無㩒update無打過password自動update,因為其 ...
orangeball31 發表於 2019-8-14 17:37

試下駁電腦入 DFU Mode,教學如下

https://youtu.be/a70jiFqMGX0

入到就有機會靠某啲軟件 Recover 啲相

溫提:未成功 Recover 之前,千其唔好用 iTunes Restore iPhone!

利申:iPhone 6s + iOS 11 年代爆碟死機(非升級引致),曾經幫朋友用 iTools + DFU Mode  Recover 啲相

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

https://tw.imyfone.com/ad/dback/ ... uWhWI4aAhoKEALw_wcB

可以試呢個apps

又係有錢買iphone,無錢買icloud ,無曬資料衝出黎

又係有錢買iphone,無錢買icloud  ,無曬資料衝出黎  

via HKEPC Reader for Android ...
yanchoki 發表於 2019-8-15 08:14

有iPhone 就要有iCloud , 咩道理?

有iPhone 就要有iCloud , 咩道理?
pauly2k2003 發表於 2019-8-15 10:10

道理咪係你壞咗電話,資料仲喺度囉。你可以唔用icloud,可以揀日日插電腦/nas backup都得架,唔會一壞機就衝出黎哭求救資料啦

又係有錢買iphone,無錢買icloud  ,無曬資料衝出黎  

via HKEPC Reader for Android ...
yanchoki 發表於 2019-8-15 08:14

唔係個個都好似你咁將o的相同片開心SHARE

唔係個個都好似你咁將o的相同片開心SHARE
a2462 發表於 2019-8-15 12:01

乜你部電腦 nas帳戶會開放比屋企人睇?