起碼因為粒新 U,可以有 deep fusion 喎
aleck_choi 發表於 2019-11-8 17:15

不如拆開睇,比多2K就有呢個Function,覺得值唔值~
而家既cpu A11同A13都用唔出分別

不如拆開睇,比多2K就有呢個Function,覺得值唔值~
而家既cpu A11同A13都用唔出分別 ...
z小龍 發表於 2019-11-12 15:34

我覺得唔關粒U事, 只係apple封印左佢啫.
全件事就係Google Camera既 Apple 版, 連啲低能高通U都做到, 我唔信 A12有乜困難, 最多咪比 A13 save耐多 0.1秒..

我覺得唔關粒U事, 只係apple封印左佢啫.
全件事就係Google Camera既 Apple 版, 連啲低能高通U都做到 ...
mcdull 發表於 2019-11-12 19:05

A13 AI CORE性能係A12 1.7倍左右,換返A12 可能就未必做到實時效果(其實依家都有少少DELAY)

應該果班開發人員接受唔到,
佢地上年為左實時HDR預覽, 寧願大量犧牲低光性能都要做到0快門HDR
0延遲係佢地主打的賣點, 佢地已經係夜景模式上讓步了
(Deep Fusion同夜景唔同,佢算係實時HDR的升級版,亦冇得強制開,光線唔夠佢就唔開黎避免低光問題)

雖然話APPLE將粒12.2MP 玩到出神入化...但係下年可唔可以升級一下上16MP,或者再改大個底

A13 AI CORE性能係A12 1.7倍左右,換返A12 可能就未必做到實時效果(其實依家都有少少DELAY)

應該果班開 ...
s84292 發表於 2019-11-13 09:38

唔會改大個底, 一定用多最少四年

唔會改大個底, 一定用多最少四年
coffeeaddict 發表於 2019-11-13 14:25

IPHONE X-> XS 相機底就大左20%

應該唔洗4年掛

IPHONE X-> XS 相機底就大左20%

應該唔洗4年掛
s84292 發表於 2019-11-13 15:19

iphone 6到x係同一個底

iphone 6到x係同一個底
coffeeaddict 發表於 2019-11-13 15:21

咁無啦,真係4年

AI PS相同夜景,google勁好多,舊機都有

回覆 1# coffeeaddict

I think it's reasonable

11 相機成像比 XR好太多

但如果3900, 係抵既