[操作疑難] 請問iPhone 11國行及港行規格配置有否唔同

請問iPhone 11國行及港行規格配置有否唔同?謝謝幫忙!

via my mobile device

iPhone 11無分別,用相同型號,只有插頭唔同

國行用唔到facetime

iPhone 11無分別,用相同型號,只有插頭唔同
k20031102 發表於 2020-6-2 12:34

唔該哂師兄

國行用唔到facetime
frozenthrone 發表於 2020-6-2 12:35

唔該哂師兄,如果國行在香港用是否也使用唔到,即原生封咗?謝謝!

會唔會跟APPLE ID注地區?
我有個國區的APPLIE ID, 可以用國內銀行卡做APPLE PAY, 但香港只能用信用卡..

唔該哂師兄,如果國行在香港用是否也使用唔到,即原生封咗?謝謝!

via my mobile device ...
irhk 發表於 2/6/2020 12:40

原生封咗
中國以外地方都用唔到

會唔會跟APPLE ID注地區?
我有個國區的APPLIE ID, 可以用國內銀行卡做APPLE PAY, 但香港只能用信用卡.. ...
jerrychan0610 發表於 2020-6-2 12:48

香港iphone掛國內銀行卡做APPLE PAY, 係咪要開大陸Apple id? 就咁轉地區唔得?

香港iphone掛國內銀行卡做APPLE PAY, 係咪要開大陸Apple id? 就咁轉地區唔得?
holyswordman 發表於 2020-6-2 14:42

香港地區APLLE PAY 是否只能用CREDIT卡? 應該用唔到一般銀行卡.
如香港APPLE ID轉國內地區, 要輸入手機號... 根本就要開多一個ID

回覆 1# irhk

facetime audio 唔得, video 得.  app可以set死只用wifi, 不用cellular data. pre install app會少一兩個.  emoji冇中華民國旗.