用開 Android (小米)下一部電話其實有啲想轉 iPhone,但係有一樣好重要嘅嘢解決唔到。。

就係自動電話通話錄音

我set咗每個call 接通後都自動錄音,萬一有用時會起到好重要嘅作用

但呢個功能就算係其他 Android 機都未必有,應該係關乎私隱嘅嘢,所以iPhone 應該都唔會加到又去。。

除此以外就係 Ad block 嘅功能(自動block晒webpage, youtube, app 入面嘅所有廣告,不過好似iphone 都做到,所以呢樣相對唔太重要

就係自動電話通話錄音

我set咗每個call 接通後都自動錄音,萬一有用時會起到好重要嘅作用

但呢個功能就算 ...
mesi 發表於 2021-4-2 23:48

iPhone 電話錄音,
真係幫你唔到

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

就係自動電話通話錄音

但呢個功能就算 ...
mesi 發表於 2021-4-2 23:48

用啲乜大陸XXX插 sim 卡, 再用軟件收打電話就錄到音囉.

用啲乜大陸XXX插 sim 卡, 再用軟件收打電話就錄到音囉.
mcdull 發表於 2021-4-3 20:30

可靠/方便嗎?

可靠/方便嗎?
mesi 發表於 2021-4-3 22:02

可靠... 同一般大陸野一樣... 冇事就好好地.. 有事你只能當預左.
當然, 你個network 本身要可靠先...

方便? 大陸野緊方便...  唔方便鬼用咩.
但方便有代價的.

可靠... 同一般大陸野一樣... 冇事就好好地.. 有事你只能當預左.
當然, 你個network 本身要可靠先.. ...
mcdull 發表於 2021-4-3 22:11

其實係點嘅一樣嘢?

https://www.wifiworld.com.hk/SIMBOX

先聲明, 我唔推薦....

先聲明, 我唔推薦....
mcdull 發表於 2021-4-3 22:14

以為係加喺iPhone上可以電話錄音嘅一樣嘢。。

以為係加喺iPhone上可以電話錄音嘅一樣嘢。。
mesi 發表於 2021-4-3 22:21

果啲乜蘋果皮都得.

果啲乜蘋果皮都得.
mcdull 發表於 2021-4-3 22:27

嗰啲好大舊。。        

我再考慮下電話錄音嘅重要性先。100個call 可能有兩三個需要聽返,一個需要留底,雖然留底嗰啲日後未必一定會有用。