你咁咪話緊所有水果都係乜都唔追求,唔在乎更方便既一般用家啫。拿我唔同意架,我就認為水果一堆玩家  (  ...
Timooo 發表於 2021-5-27 16:34

全世界咁多牌子出Android,但得三星同Google係用得過,咁仲唔算離譜?
ios得一間出,又真係唔駛博喎。

閣下似乎無用開laptop流動做開野。會用得手機加laptop先有呢個過資料都係唔响office,唔係我洗鬼用手機咩 ...
Timooo 發表於 2021-5-27 16:40

如果你用laptop流動做嘢,證明你有部電腦可以上面睇docs啦,咁無端端又有咩需要要用流量立即上傳到手機呢?

即使需要,而咁啱又出去開會的地方連guest wifi都冇,咁我當你重新做過份doc最多咪2,30mb,又可以用你幾多流量上傳到cloud啊?你唔想話你日日拎部laptop出去寫幾份論文圖片多到過gb的docs要擺上cloud啊?

根本就係一個正常人會需要的嘢來。

我响度討論梗係以我做標準啦,唔通用你做標準?你買機用機唔係用自己做標準睇人地頭架?

via HKEPC Read ...
Timooo 發表於 2021-5-27 16:35

咁我之前講我嘅標準時你又駁咩呢?

閣下似乎無用開laptop流動做開野。會用得手機加laptop先有呢個過資料都係唔响office,唔係我洗鬼用手機咩 ...
Timooo 發表於 2021-5-27 16:40

用得laptop點解仲要講自己成日用手機改文件send email?
貪手機mon細又冇實體keyboard?

真係龍門任你搬喎!

全世界咁多牌子出Android,但得三星同Google係用得過,咁仲唔算離譜?
ios得一間出,又真係唔駛博喎。 ...
billyyau 發表於 2021-5-27 16:51

有咩離譜?作為用家我有得揀。

唔岩三叔?我轉走囉。

Got stuck with iOS? Oh sorry ヾ( ̄▽ ̄)Bye~Bye~

via HKEPC Reader for Android

咁我之前講我嘅標準時你又駁咩呢?
billyyau 發表於 2021-5-27 16:56

我一直觀點係百貨應百客,係你兩個單方面吹奏啫 ????

你只用水果?sure go ahead

你試圖用你觀點話太自由唔好嘛,我用我觀點反對有咩問題?

唔岩用咪轉囉,無得揀就係問題。

有咩離譜?作為用家我有得揀。

唔岩三叔?我轉走囉。

Got stuck with iOS? Oh sorry ヾ( ̄▽ ̄)Bye~Bye ...
Timooo 發表於 2021-5-27 17:03

要轉幾多次Android品牌先可以有個合理嘅系統?
如果係咁唔係叫有得揀,係不停被迫要再揀。

如果你用laptop流動做嘢,證明你有部電腦可以上面睇docs啦,咁無端端又有咩需要要用流量立即上傳到手機 ...
yukashing 發表於 2021-5-27 16:52

手機有A file,某張圖某張cap screen,電腦有B database,簡單做到一半既doc要轉去laptop做heavy editing有幾奇?

又excel又word又ppt,轉黎轉去平常之極。

無得揀局你用單一方法,就係問題。

Del Del

要轉幾多次Android品牌先可以有個合理嘅系統?
如果係咁唔係叫有得揀,係不停被迫要再揀。 ...
billyyau 發表於 2021-5-27 17:11

Touchwood 我又無轉過 (都話雙修開)

起碼我想轉果時,有得轉 (≧ω≦)/

單一iOS user,轉去邊?