而家新 iPhone 發佈都無人講。。

用緊11代PRO MAX, 呢次幾大機會會換
doubleshot 發表於 2021-9-18 03:50

11代換得過啦,淨係多2GB ram都正

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

都無乜驚喜, 我用緊iphone7+都無興趣換, 有需要都只會用換se2代
有乜粗重野咪用ipadpro 代替囉
除非新iphon ...
ipkinsang 發表於 2021-9-16 01:46

點解甘多人都吹捧螢幕指紋,使用體驗都幾差下,反應又唔太靈敏,又要配合保護貼

依家係要都用類似iPad mini 6那種側鍵指紋好過啦

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

我覺得iphone 分享個wifi電池特別似倒水咁降。
而且Apple個wifi一行開就好易斷。

所以我多數用部Android做 ...
tamalemon 發表於 2021-9-17 21:39

易斷係因為iOS如果不在充電的情況下熄屏會斷WIFi的,已經出現了好多年,唔想斷只能插尿袋

用緊11代PRO MAX, 呢次幾大機會會換

摺機死症, 之前見過有廠商係卷軸式咁拉閧應該解決到呢個問題.
蘋果唔可能利用可屈曲display出摺機設計,  ...
charles2047 發表於 2021-9-16 15:41

捲軸式只是將摺痕屏變做波浪屏而已

我覺得iphone 分享個wifi電池特別似倒水咁降。
而且Apple個wifi一行開就好易斷。

所以我多數用部Android做分享
加上部份cafe / office / video conference room居然標配無線充座(但冇見到MagSafe),方便直接放低架Android機上充座當無線router甘用。

基本上都係理性換機 咁有得咁多氛圍
好似我既關注點係今代唔用外掛基帶 續航問題會唔會好左好多
呢代WIFI同 ...
XML 發表於 2021-9-17 15:02

12pm 5G 放wifi AP 俾macbook 真係用得快
用用下開得耐時都係帶埋條短c to lightning 算

基本上都係理性換機 咁有得咁多氛圍
好似我既關注點係今代唔用外掛基帶 續航問題會唔會好左好多
呢代WIFI同5G既續航肉眼睇得出有分別

似係epc呢個區氣紛特別D
我見幾個圈子都有人傾有興趣換
同以前分別只係大家都身處各地
入手途徑小左集中既討論
同冇左以前討論炒機幫果種"氣紛"