回歸iPhone,新手問題

現在是否買iphone 12只有usb綫沒有插頭? 我係官網見到好多款插頭應該買
邊款? 又67w 140w 20w 5w 30w 12w 96 magsafe 我真係一舊雲
呢d係咪快充來?
可否求其用返自己街邊買的generic adapter
thx all

買支援PD快充就可以,iphone12只支援最高18W,買20W火牛都夠
magsafe係無線充電,最高15W

買支援PD快充就可以,iphone12只支援最高18W,買20W火牛都夠
magsafe係無線充電,最高15W ...
k20031102 發表於 2021-11-15 11:26

請問下面呢隻質量好不好? 原裝Apple$149覺得好貴

回覆 2# k20031102

個charger 要有20W 以上先可以要行足magsafe 15w快充. 如果買apple 本身的charger, 唔好買18W 那個

回覆  k20031102

個charger 要有20W 以上先可以要行足magsafe 15w快充. 如果買apple 本身的charger, 唔 ...
silvester 發表於 2021-11-15 15:03

magsafe應該好似關wireless事不關快充事? 我唔需要wireless充

回覆 3# tsw888

好多teardown review 都話apple 個堆charger, 由設計到用料都係最premium, 基本上, apple 個堆accessories, charger 係最低買的產品

如果你要一個charger 同時差兩個devices, 買belkin 的chrager?

回覆 5# tsw888

其實係可以用返android 堆charger, 接口係type-c 就可以, 唔支持PD 只係差得慢

回覆  tsw888

好多teardown review 都話apple 個堆charger, 由設計到用料都係最premium, 基本上, apple  ...
silvester 發表於 2021-11-15 15:07

用料最premium ,又最低買? 低買? 抵買?

請問下面呢隻質量好不好? 原裝Apple$149覺得好貴
tsw888 發表於 2021-11-15 14:23

買過呢隻牌子65W travel火牛,只係保養期內壞過一次PD快充位,換返黎個隻用左超過兩年都未壞

買過呢隻牌子65W travel火牛,只係保養期內壞過一次PD快充位,換返黎個隻用左超過兩年都未壞 ...
k20031102 發表於 2021-11-20 09:35

甘即係PD位質量差吧  早幾日已經買了原裝