你們認為WP8新機可否挑戰iphone or galaxy phone?

你們認為WP8新機可否挑戰iphone or galaxy phone? 在香港更多人會使用?

你們認為WP8新機可否挑戰iphone or galaxy phone? 在香港更多人會使用?
peterlove 發表於 2012-6-21 09:31

要睇佢 hardware 點了
佢點寫都好, 如果仲係用咁雞既 hardware
5000 買單核, 5000 買四核
消費者一定選擇四核

要睇佢 hardware 點了
佢點寫都好, 如果仲係用咁雞既 hardware
5000 買單核, 5000 買四核
消費者一定選 ...
azothterry 發表於 2012-6-21 09:46

I suspect the use of quad cores in phones...
but dual cores is the base line...
agree?

I suspect the use of quad cores in phones...
but dual cores is the base line...
agree?
eieio 發表於 2012-6-21 09:55

我從大眾消費者心態出發咋,
點解 d 人會不停換機除非新款, 要部機點勁夠勁,
軟件功能係其次...近來我 d frd 出 S3,
個個都唔知部機有乜野獨家功能...

對我來講一部電話方便就手就可以了, 單核一樣咁用

我從大眾消費者心態出發咋,
點解 d 人會不停換機除非新款, 要部機點勁夠勁,
軟件功能係其次...近來我  ...
azothterry 發表於 2012-6-21 10:14

最緊要D Apps唔好咁快斷纜同埋有得升我就可以接受.
始終WP7有唔少出名Apps到而家都其實未寫好.

windows phone重點不在打電話, 是上windows apps和social networking. 不是任何人皆適用. MS做香港本土化極差, 大半年來, 本土化的進程如map/香港造字是原地踏步. 身為香港人只覺得我們的需要極不重視也.

回復 5# Henry

agree, iphone既apps是較全面和寫得比較好

windows phone重點不在打電話, 是上windows apps和social networking. 不是任何人皆適用. MS做香港本土化極 ...
erickleung 發表於 2012-6-21 11:04

個PPT講WP8個語言支援同輸入法好似出現過繁中(香港)而且係QWERTY Layout,但唔知係倉定速.(我會用手寫)
地圖會用Nokia Maps,問題比較細.

香港人唔多但都肯落本去做都算係咁.
唔可以要求太多.

回復  Henry

agree, iphone既apps是較全面和寫得比較好
peterlove 發表於 2012-6-21 11:14

始終iPhone個底都有返咁上下耐,WP先至岩岩(真正)開始無耐.
有差距無可厚非,只期望佢地有始有終做好WP7.X攤野先鬆人.

個PPT講WP8個語言支援同輸入法好似出現過繁中(香港)而且係QWERTY Layout,但唔知係倉定速.(我會用手寫 ...
Henry 發表於 2012-6-21 11:14

如WP8 真係同WIN 8 相同KERNEL的話, 根本無需要擔心輸入法.
反而擔心下會唔會轉左KERNEL 會好食電好過....