都說了m$不會提供升級(無論收費定免費)

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1788118

所以完全不用估,總之你買新授權,m$一定賺最多。

tomccwai 發表於 2012-6-21 21:32

佢而家所作所為同當年6.5去7.0一様
我部笨Q粒U行416MHz, 6.1嚟講都算係咁
但係7.0入場費1G, 你上到都冇用啦

回復 2# volante8657

Android 同ios 都可以升

3gs而家都可升級ios6
Andriod 就睇下邊間,係moto差少少。

有得升唔一定好,但起碼有多個選擇。

回復  volante8657

Andriod 就睇下邊間,係moto差少 ...
tomccwai 發表於 2012-6-21 22:08

but can ipod classic upgrade to ipod touch?

wp有得升,同冇得升, 不在於可有可同既新功能(), 而係佢處理手法, 會令某D對M$冇咩信任+信心. 其實ms可以升下舊機, 如果D人有需要新功能, 我相信好多人都會轉新機. 但依家梗樣有D九唔搭八.................

經此一役, 會對ms手機會有一定介心, 最灰都係900用家............

原本咁勁架!我有部1 代iphone 可唔可以教我點升,我想行siri.

wp有得升,同冇得升, 不在於可有可同既新功能(), 而係佢處理手法, 會令某D對M$冇咩信任+信心. 其實ms可以升 ...
oo0t0oo 發表於 2012-6-21 22:36

咪有 7.8.

講真,佢處理手法我唔覺得有太大問題。問題係期望管理。個個都昐有 WP8,點知話你聽無,全世界都話無,係呀,無呀,但係 7.8 就係呢股「無啦死得啦執笠啦無呀哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈」既狂潮入面幾乎被遺忘鳥。

係咪一定要全世界 8.0 晒,然後點知舊機跑呢個 new features Lag,跑果個 DirectX Native Game 慢,跑唔知邊個新 VoIP App 黎個 Crash & Auto-restart 先叫最好 (作個例,作個例姐)?與其比問題發生,倒不如索性唔好比問題出現。唔通好似我老友咁,好好地一部 3GS 唔小心 update 左上 iOS 5,然後就日日呻好 Q 慢咩?如果更新無更美好既體驗,倒不如停留係舊既版本好過啦,更何況新版本唔少功能倒頭來咪又係要新既 hardware spec...。基於 WP7 spec 既 7.8... 真的錯了嗎?

Okay,呢個係個人解讀,實際 M$ 既 consideration 係乜,我唔知。

好事比壞事難傳,這是我們都懂的道理。

tomccwai 發表於 2012-6-21 21:32

明明係 kernel 唔兼容, 關授權乜事呢? 你有冇資料來源去證實 Windows Phone 授權係每個 major version 去計?

1. 你知唔知來緊仲有WP7.8更新,帶有部分WP8功能?
2. 點解你隻字唔提iPad1同上代iPod Touch都升唔到IOS6? 而3Gs既IOS6只係公公版?
3. Android淨係得Moto差少少? 龍頭三星到而家只係更新左2部GS2同Note。 其他唔叫弧兒機?
差唔多過半市面賣緊既Android機,仲係行緊2.3。而4.0已經推出左7個月。

IOS同Android係完全斬纜冇升級,呢d先叫弧兒機

1. 你知唔知來緊仲有7.8更新,帶有部分WP8功能
2. 點解你隻字唔提iPad1同上代iPod Touch都升唔到IOS6?  ...
棋靈王~藤原佐為 發表於 2012-6-22 01:08

唔知點解聽到呢個講法又覺得好有道理