請問有咩方法或apps 可以強制停止fb同googleplay

請問有咩方法或apps 可以強制停止fb同googleplay? 或者好似綠色守護咁按一下制關晒 ,thanks

via HKEPC Reader for Android

google play? 乜唔係 一出就乜嗎?
你係咪指個service ?

回覆 1# zidaneshiu

樓主用乜機?    root?

綠色守護 ok 的

入設定裡面停用咪得囉

fb我明,但play store都停用?

入設定裡面停用咪得囉

khokk2005 發表於 2017-7-27 17:54

play store 停用 無理頭 XD
root 左我 我介紹用 apk freezer  或 apk 提取, 簡單

你係想長期唔同停左佢, 開都開唔到個隻
定係想平時唔開住佢既時候唔俾佢係services度行?

FB長期行後台..好晒電

入設定裡面停用咪得囉

khokk2005 發表於 2017-7-27 17:54

CHING ,咁樣明唔明?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆  zidaneshiu

樓主用乜機?    root?

綠色守護 ok 的
tox 發表於 2017-7-27 17:45

細佬用三星NOTE 4同 S8+
有同樣問題 ,
Facebook 同playstore 是內置, 細佬在綠色守護內找不到 , 請問怎麼可以找到

你係想長期唔同停左佢, 開都開唔到個隻
定係想平時唔開住佢既時候唔俾佢係services度行? ...
akitohk 發表於 2017-7-28 06:57

想平時唔開住佢既時候唔俾佢係services度行
THANKS