華為MATE 8 係唔係無 Oreo 升級?

華為MATE 8 係唔係無 Oreo 升級?
佢好似升左一次由6到7 ja wor...

回覆  longleg

港行定國行,另外根據前港行mate7最多保你上到an6,所以mate8港行應該只能上到an7 ...
busetahk 發表於 2018-1-27 17:06

一般android 機唔係都有2代升級咩?

https://www.xda-developers.com/h ... vices-android-oreo/

Huawei 公佈 mate8 可以升級 android oreo

一般android 機唔係都有2代升級咩?

Huawei 公佈 mate8 可以升級 android oreo
longleg 發表於 2018-1-27 10:17 PM

邊個話Android手機一定有兩代更新? 有D型號, 推出幾年都未升過Android版本的

港行就慢慢等啦!國行就肯定廠方整好即出!港行要等google審批
busetahk 發表於 2018-1-27 22:54

咁有得等好過無既

邊個話Android手機一定有兩代更新? 有D型號, 推出幾年都未升過Android版本的 ...
婷婷 發表於 2018-1-28 03:07

有~ 一般丫嘛~ 而且一般旗艦機都有. Mate8係丫

有~ 一般丫嘛~ 而且一般旗艦機都有. Mate8係丫
longleg 發表於 2018-1-28 09:35 AM

紅米Note3 雙網通過一直5.0.2, 全網通6.0.1, 升唔升級好睇廠商品牌如何處理的

上網查返佢一出是android 6!我以為係5,前提回覆前無查!
busetahk 發表於 2018-1-28 11:22

你指Mate8? 係~ 所以Oero應該係佢最後既update