[求救] 國行 三星S6 刷港版ROM問題,請高手指點!

買了部國行 S6 G9200 雙卡版,想轉港版stock rom:

試了不同odin version,
試過不同版本 tgy rom
試過不同電腦做
已run as admin
試了有冇 re-partition
試了twrp-3.2.1-0-zerofltezt.img.tar 和 twrp-2.8.7.1-zeroflte.img.tar

都是出  " Can't open the specified file" ,不同odin version就會出不同line

但我刷CNY stock rom 又冇問題喎,請問我做錯或做漏咗啲咩呢?

請高手們指點! 感激~~

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

買了部國行 S6 G9200 雙卡版,想轉港版stock rom:

試了不同odin version,
試過不同版本 tgy rom
試過不 ...
pure_water 發表於 2018-1-31 13:56

比200積分我, 我幫你試一試
我先搵搵source 先

試下 removed the "re-partition" flag
snap820 發表於 2018-1-31 14:41

起初試的時候是冇tick "re-partition",之後上網睇話港版和中國版不同size先後加的

比200積分我, 我幫你試一試
我先搵搵source 先
longleg 發表於 2018-1-31 14:54

試到的話,我無所謂呢~

試到的話,我無所謂呢~
pure_water 發表於 2018-1-31 15:49

好呀~ 收款後幫你 :)
我搵搵先

好呀~ 收款後幫你 :)
我搵搵先
longleg 發表於 2018-1-31 16:04

過數了

過數了
pure_water 發表於 2018-1-31 16:09

我已經搵好資料.
國行三星S6 G9200係雙卡版, 唔可以直接刷入香港官方版 7.0
因為佢地用既Baseband firmware唔同. 不過有人係國行版G9200上刷港版7.0, 但係就用國行baseband成功boot機.

參考:
http://bbs.zhiyoo.com/thread-9802609-1-1.html

所以我比埋國行G9200ZCU2EQK2四件套你, 你刷機既時候用返國行baseband.
如果變磚, 都仲可以用返上面既四件套救機. Good luck

國行G9200ZCU2EQK2四件套下載:
https://pan.baidu.com/s/1bpwHMJ9
password:itka

至於你話出  " Can't open the specified file", 可以uncheck "Auto Reboot" 試試

http://www.yzmg.com/news/show-85048.html

我已經搵好資料.
國行三星S6 G9200係雙卡版, 唔可以直接刷入香港官方版 7.0
因為佢地用既Baseband firmwa ...
longleg 發表於 2018-1-31 17:28

baidu download 不到,要有手機認証,好鬼煩。我之前搵啲rom都係baidu downlaod 不到 了,所以先諗港版