急問 mate9 國際版 whatsapp 延遲問題

本身用csl 4g ,經常不出訊息,要按入去whatsapp到先一次顯示十幾個訊息未接,想請問有冇得搞(已在設定set不省電模組),,,,thx各位解答

本身用csl 4g ,經常不出訊息,要按入去whatsapp到先一次顯示十幾個訊息未接,想請問有冇得搞(已在設定 ...
saiyuen 發表於 2018-2-2 21:59

我以前都係咁...但更新後無事了...

唉,已是最新了........真心部机係好用,電又ok,但這死証問題整到想換机(本身較慳,不想未坏就換新)

又系華为老毛病,whatsapp, 延遲接收。有幸與不幸,樓主是不幸吧!

honor x2, 有whatsapp delay,  但honor note8, 就好醒,乜都正常,连個wifi hotspot 都唔会睡死!

小米手机冇呢D问题。

Apps > Settings > Special access > Unrestricted data access > Check Whsatapp.

It works for me.

Apps > Settings > Special access > Unrestricted data access > Check Whsatapp.

It works for me.
Nukpana 發表於 2018-2-3 00:40

thx, 我試下

回復 1 #saiyuen

唔好執行優化

會關左後台的

via HKEPC Reader for Android

又系華为老毛病,whatsapp, 延遲接收。有幸與不幸,樓主是不幸吧!

honor x2, 有whatsapp delay,   ...
b-29 發表於 2018-2-2 22:42

華為要買港行

華為要買港行 x 2

華為要買港行
leungzboy 發表於 2018-2-3 14:41

999人仔 16g honor x2 ,港行買唔到,去年,货尾价。