邊度有 flash miui eu rom 的服務 ?

剛剛買左港行 mix 3, 但係始終都希望改用 miui eu rom , 因為網上好多人都講話 eu 最乾淨 .
由於自己已經好耐冇 flash rom , 所以想請問各位 ching , 知唔知邊度有提供 flash rom 服務 , 同埋收費如何 ?
Many Thx.

剛剛買左港行 mix 3, 但係始終都希望改用 miui eu rom , 因為網上好多人都講話 eu 最乾淨 .
由於自己已經 ...
impotence 發表於 2019-1-23 16:57

自己搞,我剛整好,解鎖先

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)
ez1618 發表於 2019-1-23 19:17

小米解鎖好似要上官網登記

由於自己已經 ...
impotence 發表於 2019-1-23 16:57

可以pm我!

via HKEPC Reader for Android

ez1618 發表於 2019-1-23 19:17

我都曾經搞過幾次 , 平均一年一次左右 ...
但始終覺得好煩 . 所以 .... 如果唔貴同唔麻煩 , 都係比錢算數 .....

小米解鎖好似要上官網登記

kofz 發表於 2019-1-23 19:37

知道 ! 因為未過頭 7 , 所以未解 lock ....

eu rom一樣係用官方開發版去改, 但有個risk係加咗料都未必知, 其實依家d機硬件咁勁, 已經唔需要刷rom都已經好快, 而且刷rom再裝返d apps真係好晒時間。 除非真係刷rom發燒友

via HKEPC Reader for Android

eu rom一樣係用官方開發版去改, 但有個risk係加咗料都未必知, 其實依家d機硬件咁勁, 已經唔需要刷rom都 ...
louisfly 發表於 2019-1-24 21:40

刷ROM有陣時未必係為快,而係為某啲功能。

港版己經唔多非必要既app
唔用最多咪收埋佢

/forum/viewthread.php?fid=180&tid=2482216&page=1
/forum/viewthread.php?fid&tid&page