有關舊版「小鴨幹線」攔截App,未能連接 hkjunkcall 問題

請注意,由於認證方式問題(詳見此頁),0.2.12或以前(即在去年10月或之前安裝)的「小鴨幹線」版本,會在試圖檢查及下載hkjunkcall名單時出現錯誤,舊版用戶請盡快更新「小鴨幹線」至現行版本(仍兼容Android 2.2至9)。不便之處敬請見諒。

同時亦請留意,因應 Google Play 政策加強對 App 限制,「小鴨幹線」 Google Play 版本在日後將無法刪除已攔截來電紀錄及提供撥出防護功能(需要修改來電紀錄及處理撥出電話權限,已被Google拒絕繼續使用)。日後繼續提供上述功能的完整版可在此頁下載。謝謝!

感謝headuck!!!支持本地app

請注意,由於認證方式問題(詳見),0.2.12或以前(即在去年10月或之前安裝)的「小鴨幹線」版本,會在試圖檢 ...
headuck 發表於 2019-1-26 00:10

作者係度,就想問一下關於小鴨嘅嘢。
我有多部手機多張電話卡,同樣都有裝小鴨。
但係就只有一部機有「廣告名單」同埋「機構名單」。
請問是設定上嘅問題,還是程式上嘅問題呢?

都想問下小熊可以做到顯示好多電話名稱 如房署維修,鋪頭夾萬王等等,小鴨能做到嗎?

小熊被whoscall收購左,已加領埋d多餘權限,你覺得為左ed少少資訊,值得你賣資料比佢?仲有hkjunkcall開放左機構名單(白名單)你覺得仲值得為房署維修,鋪頭夾萬王ed資料,而去賣資料比佢?有時間了解自己部電話設定,盡量唔好影響到攔載電話apps運作好過啦!hkjunkcall開放左機構名單,靠其他攔截電話apps主動回報多d,先可以擴充白名單

回覆 1# headuck

小鴨,你張貼無左,個個搵你都開個po,你快點開返個專題po

作者係度,就想問一下關於小鴨嘅嘢。
我有多部手機多張電話卡,同樣都有裝小鴨。
但係就只有一部機有「廣 ...
mdws2002 發表於 2019-1-26 16:43

在「資料庫更新設定」,第一項「啟用機構名單」,可設定是否下載及使用機構名單。

都想問下小熊可以做到顯示好多電話名稱 如房署維修,鋪頭夾萬王等等,小鴨能做到嗎? ...
ang 發表於 2019-1-26 18:11

小鴨在啟用及下載機構名單後,會顯示其中的電話名稱,名單是hkjunkcall提供,有約12000項紀錄(一項紀錄可以有多個連續電話)。要知有沒有某指定機構,可以用電話在App內搜查。小鴨攔截時是離線運作,不會即時上傳電話以作搜查,也沒有hkjunkcall白名單以外的資料庫,所以數量一定少於(預設)上傳電話到whoscall搜查的小熊。

在「資料庫更新設定」,第一項「啟用機構名單」,可設定是否下載及使用機構名單。 ...
headuck 發表於 2019-1-27 02:19

謝謝,已搞掂。

請注意,由於認證方式問題(詳見),0.2.12或以前(即在去年10月或之前安裝)的「小鴨幹線」版本,會在試圖檢 ...
headuck 發表於 2019-1-26 00:10

小弟一直用緊Sony XZ2 + 小熊,但係早排google 更新政策後,就有一個麻煩事,就係攔截完之後,部機就變成假靜音。

部機係唔識嚮,不論WhatsApp 定係電話來電。
可是電話又無靜音icon,所以我叫假靜音。

剛才新裝小鴨,模索後見到有一項叫欄截後強制取消靜音,是否針對我這個問題?