有無刷過rom 嘅朋友用唔到Google Pay

如題,有無師兄係刷過rom, 直到3月頭開始用唔到G Pay, 出“you can no longer pay in stores " 嘅error?
有無解決方法?
本身刷佐xiaomi.eu 係無問題用到GooglePay,但3月更新完GPay就封鎖曬,本身無root都過唔到

刷得機,除非可以鎖返BL鎖,唔係既都係玩貓捉老鼠

利申,我唔用Google Pay,所以茅咩問題

我部小米8(國行版)用唔到Google Pay。

國行用Google pay真係煩到你暈基本上無解決方法?

偉偉偉 發表於 2019-4-10 17:50

咁又唔係嘅,係我部機唔知點解咁特別唔得,其他人嘅係無問題嘅。

買國行機就唔好諗用到google pay 既paywave, 90%不行

咁又唔係嘅,係我部機唔知點解咁特別唔得,其他人嘅係無問題嘅。
mdws2002 發表於 2019-4-10 22:47

"其他人嘅係無問題嘅" 你意思係其它人國行rom可以用得番GPay?

偉偉偉 發表於 2019-4-10 17:50

以前成日玩國行机,貪佢性價比高,又可root和容易上返google軟件,而家装google梗有些少問题,google pay和NFC又有問題吾一定用到,平果些少但要不停用咁多精力去解决衣類不斷出現问題超煩!而且價就愈來愈高(尤其華為仲要block埋第三方launcher.洗超買你咩!),所以都放棄吾玩國產机(原因並吾系的上腦人仕話既後門問題)

"其他人嘅係無問題嘅" 你意思係其它人國行rom可以用得番GPay?
kimyiu1029 發表於 2019-4-11 15:22

我知有師兄係無問題囉,另外,我自己部小米Note 3都係無問題。