[操作疑難] 有無師兄用ICBC 銀聯支付/Master card 支付?

係咪一定要用佢ICBC個APP,  去移動支付, 先可以比到錢 ?

就咁開nfc 同 揀HCE 錢包唔得 ?

via HKEPC Reader for Android

係咪一定要用佢ICBC個APP,  去移動支付, 先可以比到錢 ?

就咁開nfc 同 揀HCE 錢包唔得 ?

via HKEPC Rea ...
rebmup 發表於 2019-11-3 15:50

港行機/ROM,預設個HCE錢包係Google Pay,你可以嘗試將佢更改為AbroadHCE。

港行機/ROM,預設個HCE錢包係Google Pay,你可以嘗試將佢更改為AbroadHCE。
mdws2002 發表於 2019-11-3 18:05

一早係咁!

mdws2002 發表於 2019-11-3 18:05

師兄,  你有用過ICBC張銀聯卡/MASTER 卡來支付嗎 ?

師兄,  你有用過ICBC張銀聯卡/MASTER 卡來支付嗎 ?

rebmup 發表於 2019-11-3 19:00

我用過,但一向都係開App,所以無留意,平時都係用Google Pay多。

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

我用過,但一向都係開App,所以無留意,平時都係用Google Pay多。

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Androi ...
mdws2002 發表於 2019-11-3 19:41

我試左,  就係唔可以好似Gpay 咁,  要開icbc 個app先得 !

另外,  師兄我而家想flash 返小米支付個app,  我用港行rom,  mix 2s ,  之前試過成功的,  但而家再flash ,  同一個source ,  但個小米支付變左做印度版既 ? 你知唔知咩事 ?

我試左,  就係唔可以好似Gpay 咁,  要開icbc 個app先得 !

另外,  師兄我而家想flash 返小米支付個app, ...
rebmup 發表於 2019-11-3 20:13

國際版ROM係會有嗰個支付。
以前國際版ROM係hidden咗嘅,但近期佢可以係play store update到,係咪小米有意發展國際市場而放出嚟,就唔多清楚啦。你可以嘗試uninstall咗佢,然後再由TWRP刷入。
或者直接轉用EU版或小米國內版。

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

國際版ROM係會有嗰個支付。
以前國際版ROM係hidden咗嘅,但近期佢可以係play store update到,係咪小米有 ...
mdws2002 發表於 2019-11-3 21:35

師兄,  我個小米支付係跟你之前教  在國行版extract 出來的,  之前無問題,  而家用twrp flash入去會 變左印度版小米支付!

師兄,  我個小米支付係跟你之前教  在國行版extract 出來的,  之前無問題,  而家用twrp flash入去會 變左 ...
rebmup 發表於 2019-11-3 21:44

你有冇跟返version?
如果都已經跟咗Version。
咁可能你真係要用EU版或者國行版先可以用到你想用嘅小米錢包啦。

你有冇跟返version?
如果都已經跟咗Version。
咁可能你真係要用EU版或者國行版先可以用到你想用嘅小米錢 ...
mdws2002 發表於 2019-11-4 10:24

https://www.v2ex.com/t/394591?p=1    This one ????