[操作疑難] 請求flash rom高手

小弟有一部redmi note 7 行貨,但係入唔到部機

只有不斷彈reset phone.. 我用小米個recovery mode reset 完都係一樣

之後我再試下用fastboot 重新flash,但係用最新miflash 2020版本,頭一次插落去係read到部機

但一按flash 就消失了..請問大家知道點搞嗎?

部機過了保養,thanks
https://imgur.com/nGBKoBw

只有不斷彈reset phone.. 我用小米個recovery mode reset  ...
龍咁威^^! 發表於 2020-6-29 10:56

長按Power + Volumn Down,入唔入到Fast Boot Mode?

只有不斷彈reset phone.. 我用小米個recovery mode reset  ...
龍咁威^^! 發表於 2020-6-29 10:56

刷個個rom係吉?

部機解咗鎖未?

淘寶30人仔攪掂,遠程措作

via HKEPC Reader for Android

淘寶30人仔攪掂,遠程措作

ivanyung 發表於 2020-6-29 17:32

都係一個好提議,我又想試下自己搞唔搞得到

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

部機解咗鎖未?
louisfly 發表於 2020-6-29 15:59

行貨都要解lock?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

長按Power + Volumn Down,入唔入到Fast Boot Mode?
mdws2002 發表於 2020-6-29 15:39

入到啊。我就你未試過咁,用miflash 第一次係搵到部機,但一禁刷機就唔見左部機。唔知衰咩。但我DL miflash 其他版本用係有問題

要解鎖,要申請

https://www.google.com/amp/s/kknews.cc/zh-hk/digital/mrvarb6.amp

解完之後您仲有排搞
去XDA慢慢睇吧

回復 9 #陳豪

我都試過解鎖,但都唔得。