[操作疑難] 而家有邊個backup app好用

其實我想問而家有咩app backup好用,我發覺以前back up成日個contactlist會多左份,刪都曬好多時間。有時有d app又要搵返曬d pw username都好頭痛。
同埋而家部手機有兩個whatsapp num record要back up,兩個wechat, 同一大堆ac諗到頭都大埋,因為我有玩開pokemongo早前直頭轉用左大陸聯想做主力機。唉,而家又掛住以前用apple果時個itune。有冇大佬教下有咩app無腦backup好用

via HKEPC Reader for Android

contact list 用google backup
其他app大部份都係要登入先用到, 即係用雲端自動備份
冇咩需要手動備份

contact list 用google backup
其他app大部份都係要登入先用到, 即係用雲端自動備份
冇咩需要手動備份 ...
okt04125 發表於 2020-12-19 22:04

Thx Ching, 咁Whatsapp record,相片同viedo果d本身係自動定要手動backup既?因為工作上d相片都好重要

via HKEPC Reader for Android

Thx Ching, 咁Whatsapp record,相片同viedo果d本身係自動定要手動backup既?因為工作上d相片都好重要

via ...
laisy1294 發表於 2020-12-20 21:07

基本上會俾錢既drive都做到黎D,我用onedrive都backup到

一直都用 google backup..

via ...
laisy1294 發表於 2020-12-20 09:07 PM

whatsapp文字同語音都用google drive 自動backup, 相同片就用google photos, 都係自動

whatsapp文字同語音都用google drive 自動backup, 相同片就用google photos, 都係自動 ...
okt04125 發表於 2020-12-21 12:22

thank you very much,有冇試過1個google ac可唔可以backup多個whatsapp呢

thank you very much,有冇試過1個google ac可唔可以backup多個whatsapp呢
laisy1294 發表於 2020-12-21 06:07 PM

以前喺電腦版google drive 可以睇到同時備份咗幾多個whatsapp, 但依家唔知點解睇唔到