[問] 5800 home screen 的日程突然消失

請問各位 c hing 知唔知點解決呢個問題?
我昨晚發現 home screen 的日程成日消失左 (即係提示未來幾日有咩 calendar event o個個)
我之前都發生過架喇. 上網搵到o既解決方案係 soft reset / hard reset 部機. 攪到要由頭裝過哂 d 野...
今次我又出現呢個問題, 請問有冇大哥可以指點一下迷津? 好讓小弟將問題解決而又唔需要 soft/hard reset 部野呢?
謝謝

日曆入面仍然存在?

日曆入面仍然存在?
prowede 發表於 2010-5-6 13:08

係呀, d entry 其實仍然存在, 只係個 home screen show 唔到出黎

係呀, d entry 其實仍然存在, 只係個 home screen show 唔到出黎
blueLakH 發表於 2010-5-6 18:08

捷徑度有無得揀  ?

捷徑度有無得揀  ?
prowede 發表於 2010-5-8 11:41

點揀都出唔番黎. 我已經o係 homescreen 個 setting 度揀哂 search, calendar, radio, etc 全部揀哂/全部唔揀/全部再揀哂, 都係冇用
唯有 hard reset....  :(

點揀都出唔番黎. 我已經o係 homescreen 個 setting 度揀哂 search, calendar, radio, etc 全部揀哂/全部唔 ...
blueLakH 發表於 2010-5-9 14:35

設定內的原廠設定有無試過 ?

設定內的原廠設定有無試過 ?
prowede 發表於 2010-5-10 09:55

Assume 你講緊o既應該係 soft reset, 我試過啦, 都係冇用.
要用 hard reset 先至得

Assume 你講緊o既應該係 soft reset, 我試過啦, 都係冇用.
要用 hard reset 先至得 ...
blueLakH 發表於 2010-5-10 13:29

我指的係設定內的"原廠設定"選項
而非*#7370#的soft reset

我指的係設定內的"原廠設定"選項
而非*#7370#的soft reset
prowede 發表於 2010-5-10 15:00

咁我又冇試呢個呀.
我只係試過打 code 去 soft reset --> 唔得
之後就打 code 去 hard reset --> 得左