想整一張掛牆既電腦檯

本身張碌架床後面有d空位

我訓上面 唔想浪費左咁大個空位

所以想搵幾個 L字型既掛牆架 再"鋪"塊板上去

擺部電腦當電腦檯咁用 咁樣work唔work?

塊板唔需要好大 擺到 主機+mon +keyboard+mouse就ok

唔知有無架受得住咁既力.....

你反唔反瞓?
可能一腳踢爆mon喎

原帖由 Jacky_Wong 於 2008-12-26 05:52 發表

塊板唔需要好大 擺到 主機+mon +keyboard+mouse就ok

九臂架( L字型既掛牆架 )好Q勁嫁....肥仔坐落去都唔會斷
當然要你塊板都要上螺絲

原帖由 kenneth0525 於 2008-12-26 09:29 發表

九臂架( L字型既掛牆架 )好Q勁嫁....肥仔坐落去都唔會斷
當然要你塊板都要上螺絲

呢d掛邊到會買得到

有無相睇睇? 唔該

原帖由 Jacky_Wong 於 2008-12-26 10:36 發表

呢d掛邊到會買得到

有無相睇睇? 唔該

是旦一間五金都有嫁喇,無相

有d掛牆既摺檯架,用時拉出,唔用時放低,咁你去搵d板自已界,就過年,搵d舊傢私來界就ok。

原帖由 Jacky_Wong 於 2008-12-26 05:52 發表

Both Ikea (宜家傢俬) and Pricerite (實惠) has such product.  You may go with a look.

吊重物(如冷氣)最好有左右各一斜拉摺臂