電壓一問(代fd問)

我個fd因為要去加拿大所以想問
(e前d火牛咪有個制可以轉  110v  同230v既,e+ d 牛好似隻隻都冇曬過個制但係  見佢又寫住  90v-240v  這係話加下d新牛 唔駛轉照插就係??)

同埋佢過喇叭因為230v既關系所以想問
(有冇d咩變壓器可以 張市電110v 提升到230v ??  幾多錢貴唔貴,幾大個倒,係邊到有得買???)
如果係鴨記買 係邊間買好因為鴨記太多假野同廢物

thx各位

原帖由 lave 於 2009-3-28 20:21 發表
我個fd因為要去加拿大所以想問
(e前d火牛咪有個制可以轉  110v  同230v既,e+ d 牛好似隻隻都冇曬過個制但係  見佢又寫住  90v-240v  這係話加下d新牛 唔駛轉照插就係??)

同埋佢過喇叭因為230w既關系所以想問
(有冇d咩變壓器可以 張市電110v 提升到230v ??  幾多錢貴唔貴,幾大個倒,係邊到有得買???)
如果係鴨記買 係邊間買好因為鴨記太多假野同廢物

thx各位

e+ d 牛寫住  90v-240v  這係話唔駛轉照插就係

市電110v 提升到 230v 同 市電 230v 降到 110v
都是同一樣東西, 祗是 輸入同輸出 倒轉
市面有 雙向,  祗升, 祗降 三種 變壓牛 賣

do you mean 230Volt or 230Watt?

原帖由 Moderator 於 2009-3-28 21:01 發表

do you mean 230Volt or 230Watt?

係230V