想問下透明亞加力膠片深水埗有賣嗎?

1 深水埗有賣嗎?
2 最薄可以係幾多?

呢d野去mk 新填地街買啦

在深水埗褔榮街近北河街(批發玩具店舖一方),桂林街元洲街(高登直上)有做亞加力膠片燈箱招排的店舖,會有碎料散透明膠片賣,數寸到一尺方左右。但會比新填地街的貴。
旺角朗豪坊後兩條街的新填地街有亞加力膠片批發鋪,會多點選擇。
薄膠片約有半分(約1.55MM),一分(3MM)及二分(約7MM)厚。

原帖由 rnm817 於 2009-6-5 22:57 發表
在深水埗褔榮街近北河街(批發玩具店舖一方),桂林街元洲街(高登直上)有做亞加力膠片燈箱招排的店舖,會有碎料散透明膠片賣,數寸到一尺方左右。但會比新填地街的貴。
旺角朗豪坊後兩條街的新填地街有亞加力膠片批發鋪,會多點選擇。
薄膠片約有半分(約1.55MM),一分(3MM)及二分(約7MM)厚。

找到了 ,新高登斜對面,裁了一塊1.5mm厚做透明側板$30元

原帖由 hang1982 於 2009-6-6 22:27 發表

找到了 ,新高登斜對面,裁了一塊1.5mm厚做透明側板$30元

樂大快啊ching?

原帖由 michaeltga2 於 2009-6-6 22:57 發表

樂大快啊ching?

37CM X 39CM

我係文具店買D A3/A2 透明膠File(1~2mm)自己Cut都係13蚊一個
除非真係好厚,如果唔係去廣告公司cut一塊幾十蚊真係唔抵

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 jeff_extergo 於 2009-6-7 15:07 發表
我係文具店買D A3/A2 透明膠File(1~2mm)自己Cut都係13蚊一個
除非真係好厚,如果唔係去廣告公司cut一塊幾十蚊真係唔抵

真係唔識,其實膠片用咩cut...?

原帖由 michaeltga2 於 2009-6-7 17:12 發表

真係唔識,其實膠片用咩cut...?

如果薄(1~2mm為例)
用界刀便可以界得好靚

原帖由 jeff_extergo 於 2009-6-7 18:38 發表

如果薄(1~2mm為例)
用界刀便可以界得好靚

明白師兄,但點樣可以控制到隻手令到唔好傾左一邊