想買2A充電池,有冇好介紹..

用開果四粒GP NiMH 2100都已經甩皮甩骨,想一次過連叉機買,

我記憶eneloop是否1.5v的.....

所有NiMH差電都係rated 1.2V
差滿時unloaded voltage約1.4V

原帖由 blueuma 於 2009-10-23 04:53 PM 發表
用開果四粒GP NiMH 2100都已經甩皮甩骨,想一次過連叉機買,

我記憶eneloop是否1.5v的.....

eneloop係1.2V的

宜家隻隻牌子都話可以keep 好似(一年>80%)
gp 有款仲貴過sanyo添
我就求其買比較平既爆炸牌

"隻隻牌子都話可以keep 好似(一年>80%) "... but not 隻隻 model !

原帖由 foggie 於 2009-10-23 18:52 發表
宜家隻隻牌子都話可以keep 好似(一年>80%)
gp 有款仲貴過sanyo添
我就求其買比較平既爆炸牌

原帖由 tgo 於 2009-10-23 18:56 發表
"隻隻牌子都話可以keep 好似(一年>80%) "... but not 隻隻 model !

用名牌假下場   叉叉下會有聲出

好彩息製快  5係小命難保:funk:

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 1fgrgm 於 2009-10-23 07:37 PM 發表

佢D叉機有問題,原來D叉電都唔掂:funk::funk::funk:

原帖由 1fgrgm 於 2009-10-23 19:37 發表

我就係買左呢隻叉電
不過只係用usb 叉,希望安全啦

我想買Energizer...不過太貴