[測試] 想問問notebook 想用噴漆噴返 有冇好介紹?

我之前去五金鋪買左30元左右效果唔得

有冇好推介,邊隻好用?

我之前用雙星油噴, 你部機係咩面?
依家效果點唔得法?

我之前去五金鋪買左30元左右效果唔得

有冇好推介,邊隻好用?
wahaha118 發表於 2010-9-26 22:47

雙星銀噴油最好..

另外,噴油是要有技巧和耐性,最好分4,5次一層一層薄薄地噴上去

雙星銀噴油最好..

另外,噴油是要有技巧和耐性,最好分4,5次一層一層薄薄地噴上去 ...
strivekin2 發表於 2010-9-27 08:13

thx~

我之前用雙星油噴, 你部機係咩面?
依家效果點唔得法?
hirodo 發表於 2010-9-27 02:02

噴完d油好軟好易甩,唔係好明,不過應該係油質料問題

噴完d油好軟好易甩,唔係好明,不過應該係油質料問題
wahaha118 發表於 2010-9-27 16:25

用1000口以上水磨沙紙磨完再噴,可以的話在噴前先噴[白色底灰]

回復 5# wahaha118

我之前整買左雙星800砂紙, 成個面打磨一次
之後上油, 睇你上咩色, 我之前上黑色落白色殼度只係上左兩層油都好夠

如果想保護返個色可以再上光/半光油

回復  wahaha118

我之前整買左雙星800砂紙, 成個面打磨一次
之後上油, 睇你上咩色, 我之前上黑色落白色殼 ...
hirodo 發表於 2010-9-27 22:50

係邊度買平..同埋光油係點既款?邊度有得買?

有人話粉嶺中心..25蚊支.係咪真係咁平.??thx~

回復 8# wahaha118

我響廣華街買, 平均$30一支
光油多數係透明蓋

粉嶺咁遠我就唔知幾錢支了~XD

回復  wahaha118

我響廣華街買, 平均$30一支
光油多數係透明蓋

粉嶺咁遠我就唔知幾錢支了~XD ...
hirodo 發表於 2010-9-28 00:33

唔洛光油係咁一撞就花?我禽日囉左個cd rom面試左,要買多支光油/_\