開孔工具數問

想問問C兄們以下圖中工具正確名稱叫乜(行內專稱又叫乜)
因小弟間唔中都會DIY吓D無謂野,
自己試過用電鑽一個洞一個洞咁開側板,十分廢時
所以想買此工具~~
同埋想問吓出面買要幾錢倒?
$600蚊內有無交易??

感謝及期待C兄們o既回覆 ,萬分感謝

版主Qoo~~ Sorry小弟借你幅圖一用~~THX
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

打磨機 & "Drywall and Multipurpose Cutting Kit"

打磨機鴨記百幾二百到有一套, 嗰座/ Cutting Kit, 原廠 Dremel 又係百幾二百到
鴨記只得原廠 Dremel 565 Drywall and Multipurpose Cutting Kit
以前鴨記有 Cutting Kit 仿製品賣四五十蚊,而家要去淘寶搵.......

姐係話部機唔係用黎開孔?

打磨機 & "Drywall and Multipurpose Cutting Kit"

打磨機鴨記百幾二百到有一套, 嗰座/ Cutting Kit, 原廠 ...
Clive68000 發表於 2010-10-9 18:59

二百咁平??

電磨機嗎?

TB好多喎, 搵SET便既買就OK嫁喇, 但未必個賣家都會包你圖中個定位器, 你下手前問下賣家先喇

電磨機嗎?

TB好多喎, 搵SET便既買就OK嫁喇, 但未必個賣家都會包你圖中個定位器, 你下手前問下賣家先喇 ...
oo0t0oo 發表於 2010-10-9 23:48

THX~~C兄回覆
咁鴨記買會唔會好貴?(唔洗太靚的!)

你有冇TB一SET大約百頭應該搵到唔少, 不過, 如果計埋運費至少150RMB+匯率, 我估200HKD百內. 我只係係SSP見好似有D店有賣, 但唔知價, 不過點都好SSP買, 應該唔會包好多配件, 而TB就包好多下, 有D都唔知有咩用, 都好過冇. XD (因為我之前都買過SET).

你有冇TB一SET大約百頭應該搵到唔少, 不過, 如果計埋運費至少150RMB+匯率, 我估200HKD百內. 我只係係SSP見 ...
oo0t0oo 發表於 2010-10-10 00:02

THX~~C兄
咁我再睇睇先!

想問問C兄們以下圖中工具正確名稱叫乜(行內專稱又叫乜)
因小弟間唔中都會DIY吓D無謂野,
自己試過用電鑽一個 ...
UK-BBOY 發表於 2010-10-9 16:18

我都有用Dremel
但記得用眼罩

電磨......你圖中果隻係舊款(有d假假地,睇唔清).無出啦.但有老翻.如果係要買堅野6舊水唔洗諗.

上面個頭唔夠定,要買買下面果隻:
鴨記有得買,兩舊幾..但唔肯定裝到落老翻度.

唔想買原裝..可考慮淘寶:

http://item.taobao.com/item.htm?id=6339246776

假到...........
http://item.taobao.com/item.htm?id=1761014687
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊