[操作疑難] Dremel 充電機110v改220v

小弟買左部水貨Dremel 8300,想問下各位師兄改充電機問題,希望各位師兄幫忙...
我有爬過funfunhk師兄既POST,發現有D電阻好似有出入,但高壓果部分唔清楚,有冇師兄可以提供220V 充電機以下呢堆電阻或全部電阻既圖?Thanks...

特別鳴謝:funfunhk師兄回覆我PM

係米改左板定轉左 oem 造呀?

係米改左板定轉左 oem 造呀?
longun 發表於 2012-4-5 01:29

應該冇....因為其他一樣,只係呢部分好似有D唔同...

應該冇....因為其他一樣,只係呢部分好似有D唔同...
c2600264 發表於 2012-4-5 06:41

我既情況......,
除咗熊師兄換箇幾件零件之外,仲有兩隻電阻唔同。

我既情況......,
除咗熊師兄換箇幾件零件之外,仲有兩隻電阻唔同。
logoff 發表於 2012-4-5 07:56

請logoff CHING 指點下小弟係唔係兩支電阻......
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

請logoff CHING 指點下小弟邊兩支電阻......
c2600264 發表於 2012-4-5 08:40

佢在 #15 提過
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... p;extra=&page=2

我見到,不過我唔知數值....同埋呢,呢個post入面,我發現你果兩部都係有分別的....不過好似唔見你有改...
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

佢在 #15 提過
funfunhk 發表於 2012-4-5 08:46

係呀............,
跟住就張件事刁淡咗,好似麥兜個廣告咁.......
唔郁,咩都唔做,坐喺度唔郁。
其實我估.......牽涉到既理論會非常簡單,
但係我而家 DIY 既心態真係好冇出息,
淨係想做一個快樂既裝配員。

我見到,不過我唔知數值....同埋呢,呢個post入面,我發現你果兩部都係有分別的....不過好似唔見你有改...
...
c2600264 發表於 2012-4-5 09:06

師兄如有需要.......,
我可以再拆多次,影多啲相。

回復 8# logoff

我既態度只係採購員+ 裝配員