亞加力膠點上木櫃

好耐之前已經做好左,但係無時間上櫃.
近日放假就諗往上埋個櫃佢.

諗往放係隔離

之前試過用雙面膠,但係唔夠一陣同我跌番落黎
有無D低成本低技術既方法,可以上左個櫃到?

係亞加力開孔,之後收螺絲.

一對鼓棍應該都唔會太重,可以試吓用魔術貼膠帶
再唔係就o係亞加力開個孔,然後收口螺絲落個櫃度,再掛上去

一對鼓棍應該都唔會太重,可以試吓用魔術貼膠帶
再唔係就o係亞加力開個孔,然後收口螺絲落個櫃度,再掛上去 ...
UK-BBOY 發表於 2012-4-6 19:05

鼓棍係唔重,但係個亞加力箱仲重過對鼓棍.....
居企無電鑽開唔到孔,有無其他方法?

http://tailian.hihosting.hinet.net/html/ps_dc_general.htm
dow corning 矽膠DC-glass,但係未硬果時會跌落來,同埋好少見有透明色..............

dow corning 矽膠DC-glass,但係未硬果時會跌落來,同埋好少見有透明色.............. ...
rwkero2 發表於 2012-4-6 19:44

尼隻係咪叫玻璃膠?我見鴨記$20支,不過就唔知用既工具叫咩名.見就見過.

尼隻係咪叫玻璃膠?我見鴨記$20支,不過就唔知用既工具叫咩名.見就見過.
tsewakit 發表於 2012-4-6 20:01

魚骨槍+玻璃膠,唔好買雜牌,DOW CORNING就一定實,睇下有冇過期tim,過左期好耐都唔硬.........

魚骨槍+玻璃膠,唔好買雜牌,DOW CORNING就一定實,睇下有冇過期tim,過左期好耐都唔硬......... ...
rwkero2 發表於 2012-4-6 20:04

唔該哂師兄.
對於無也工具既小弟黎講,睇黎用玻璃膠係最好既方法

3M磨菇貼平過玻璃膠喎

唔該哂師兄.
對於無也工具既小弟黎講,睇黎用玻璃膠係最好既方法
tsewakit 發表於 2012-4-6 20:14

如果平時少用玻璃膠,
一定要三思.......,
整喎個新箱會好肉赤。