萬視寶 "TV分配器" 問題...(有參考圖)

萬視寶這種電視一開二,上面寫住"電流通過",
有D只有一邊OUT有"電流通過",有D 2邊OUT都有註明"電流通過",
我想知"電流通過"是怎麼意思?兩種有乜分別?

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

衛星用既要過電

衛星用既要過電
tyuti 發表於 8-4-2012 17:49

即係一般數碼接收就冇分別?無需理會?

分體式 放大器 要用同軸線供電, 所以要用"電流通過"個PORT

分體式 放大器 要用同軸線供電, 所以要用"電流通過"個PORT
3K 發表於 8-4-2012 20:01

因為我買左個係一開二,只有其中一個OUT有"電流通過",
我只係用來比TV同埋高清錄影機一齊用,用了這個分配器後,
TV接收同錄影機都OK清,所以唔需要用放大器,
兩部機(TV&錄影機)係咪是旦插邊個OUT都得?

>TV接收同錄影機都OK清,所以唔需要用放大器,
係~
>兩部機(TV&錄影機)係咪是旦插邊個OUT都得?
係~

EEE唔錯咁WO....我用緊過個係有線電視送既垃圾,,我都想換返一個優質既..請問幾多錢?? 我都係想要一開二,,請PM購買地址同價錢

EEE唔錯咁WO....我用緊過個係有線電視送既垃圾,,我都想換返一個優質既..請問幾多錢?? 我都係想要一開二,,請 ...
oscar2 發表於 8-4-2012 20:32

呢個萬視寶買$7x蚊,鴨記好多電子店舖都有賣,
我之前就係買左個$10蚊雞土炮一開二,完全唔掂檔,
呢個世界真係一分錢一分貨 ...

呢個萬視寶買$7x蚊,鴨記好多電子店舖都有賣,
我之前就係買左個$10蚊雞土炮一開二,完全唔掂檔,
呢個 ...
COD 發表於 2012-4-8 23:41

話曬都係日本野,會唔會唔好彩買左a貨架

話曬都係日本野,會唔會唔好彩買左a貨架
oscar2 發表於 8-4-2012 23:45

我係買呢隻盒裝MASPRO,佢好似仲有隻吸膠裝,
唔好買錯大陸土炮就得...

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊