想問下La Crosse BC1000 同 POWEREX MH-C9000

邊種會好一點
分別又大唔大
有無用家用緊,講下好唔好用?

La Crosse  BC1000我見新款
唔知香港賣緊幾錢呢?

http://www.amazon.com/La-Crosse- ... 4029930&sr=1-15

重有一款 BC-700 價錢平好多下
http://www.amazon.com/La-Crosse- ... ref=cm_cr_pr_sims_t

回復 1# cck888

Customer Reviews有講部機有咩問題。

回復 1# cck888

Overall o黎講MH-C9000好的, 但係La Crosse o既強項係救電(Reconditioning).

Ioncell BC-0905A can also re-condition. Which one is better (compare to La Crosse)?

of course C9000

回復  cck888

Customer Reviews有講部機有咩問題。
高級嘍囉 發表於 2012-4-10 12:12

我無部機,
佢大部份係講新舊型號分別
無清楚講到 La Crosse BC1000 同 POWEREX MH-C9000
所以我先出post問下
因為香港應該多人用係  POWEREX MH-C9000
我就兩部都未用過
一真都係用三洋跟機個種充電器

回復  cck888

Overall o黎講MH-C9000好的, 但係La Crosse o既強項係救電(Reconditioning). ...
kwliu 發表於 2012-4-10 12:24

其實買呢類充電器保養舊電好
定用呢個充電器價錢買多幾排三洋新電好呢

呢個就係我一直想緊的問題

can also re-condition. Which one is better (compare to La Crosse)?
Joe_Black 發表於 2012-4-10 14:02

Of course La Crosse

PS: I prefer charger with DC input (12V best)

其實買呢類充電器保養舊電好
定用呢個充電器價錢買多幾排三洋新電好呢

呢個就係我一直想緊的問題:re ...
cck888 發表於 2012-4-10 14:43

睇你要起死回生功能定要多功能.

La Crosse用落大問題就冇, 但係佢D按鍵用料, 就真係九流.