初次買電子扭力批 PB SWISS MULTITORQUE

PB SWISS  MULTITORQUE  3.2-16Nm   (2.4-11.8 ft-lbf)

有時候要每粒螺絲要求更準確及統一扭力
所以我今次就入手這支電子扭力批

出廠時有再獨立測試
PB 廠方要求正負6%以內合格,但事實我這一支正負只係3%

我之所以買電子板本,主要係容易使用
只須按制三秒,就可以自行轉換數值,對我非常方便
力度選擇,原廠跟有一支六角匙,只要插入批中
就可以好方便甘,只要轉到你要的數值停下就可以

各式各樣批扞
合體

今次我加入 PB  237R   1/4  Ratchet module   它可以在PB 8325 及 PB 225通用

功能性又再加強

由於我已經有facom及wera的頭
當然唔好浪費
只須要買一個轉換頭及配件
現在我可以通用到1/4 及 3/8 產品
其實想使用現有批咀.
只須買1/4轉頭配件就可以用返一般批咀

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

正野

好正呀

正到無朋友呀
seven3137 發表於 2012-6-24 17:07

你果支 215扭力批呢

....
seven3137 發表於 2012-6-24 19:05

呢支都好吸引

PB SWISS  MULTITORQUE  3.2-16Nm   (2.4-11.8 ft-lbf)

有時候要每粒螺絲要求更準確及統一扭力
所以我今次 ...
cck888 發表於 2012-6-23 20:30

好鬼正, 可唔可以講下大約咩價口

好鬼正, 可唔可以講下大約咩價口
belleville 發表於 2012-6-24 21:33

如果唔係要用扭力呢個功能
就唔好買呢種

如果唔係要用扭力呢個功能
就唔好買呢種
cck888 發表於 2012-6-24 22:02

講個價來聽下先
另, 佢到力時係出聲提示?
定有栜輪, 直情唔會過果個力?