坐廁板底4粒膠塞邊度有賣!?

塊坐板好新,
但前位2粒已爆左!
旺角廁具公司是否有得配/五金鋪都有!?

塊坐板好新,
但前位2粒已爆左!
旺角廁具公司是否有得配/五金鋪都有!?
...
big_nature 發表於 2013-11-24 08:06

你用3D software劃个圖然後export成Stl file我免费幫你用3D printer印返套膠塞出來吧!

你用3D software劃个圖然後export成Stl file我免费幫你用3D printer印返套膠塞出來吧! ...
Offer 發表於 2013-11-24 09:12

好多謝師兄熱心幫忙,

3D打印,怕妹仔大過主人婆!

好多謝師兄熱心幫忙,

3D打印,怕妹仔大過主人婆!
big_nature 發表於 2013-11-24 09:16

打印四粒連電費一蚊都吾駛!吾通你磈廁板是免費?

向師兄請教,
(你用3D software)
是否說用CAD等軟件!?
公司做開圖書出版,
想向師兄請教3D printer的概要功能!
譬如說打印螺絲釘,它是金屬,是否要用金屬的質料作介體(好似4色墨)!?
不同物料,就要用相同介體!?

打印四粒連電費一蚊都吾人駛!吾通你磈廁板是免費?
Offer 發表於 2013-11-24 09:23

唔好誤會!
我以為3D的物料好貴!
怕麻煩師兄你啫!

向師兄請教,
公司做開圖書出版,
想向師兄請教3D printer的概要功 ...
big_nature 發表於 2013-11-24 09:24

用AUTOCAD 3D圖或好多免費軟件也可劃到
暫時民用幾千蚊的只可印膠,金屬的要成百萬,你可在google找到好多有關資料

唔好誤會!
我以為3D的物料好貴!
怕麻煩師兄你啫!
big_nature 發表於 2013-11-24 09:27

吾麻煩!小事啫,打印零件維修好過去垃圾站,DIY的好處是環保尐

向師兄請教,
公司做開圖書出版,
想向師兄請教3D printer的概要功 ...
big_nature 發表於 2013-11-24 09:24

呢個post係一個免費軟件的基本使用教學
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1984230

用AUTOCAD 3D圖或好多免費軟件也可劃到
暫時民用幾千蚊的只可印膠,金屬的要成百萬,你可在google找到好多 ...
Offer 發表於 2013-11-24 09:30

明白!
因為公司都有提過話買部做手辦!
講左一輪就冇左下文!
今日見師兄講開3D printer,
順口一問資料,
等陣會谷歌下。

係家人個廁板膠塞,
果日同佢換抽氣扇見到爆左,
話日後入開去同佢換,
(只換塞,冇諗住換板)
所以問下資料,
諗住行開旺角/五金鋪就買左先。