最近都想入啲 14500,原來一般都係得 6xx mAh............
logoff 發表於 2013-11-28 17:38

Logoff 大哥, 買嚟玩下就冇問題, 要做正經嘢唔好際!  

回復 1# Midas

似乎ultrafire電先係最大問題

14500鋰電池容量少又唔多大牌子選擇,與其買14500電池不如考慮買AA電池電筒
冇咁光但用普通AA電池唔使煩,冇鋰電咁驚,使用時間又長啲
http://item.taobao.com/item.htm? ... &id=15294958389

ps:有三粒6-7年的ultrafire 14500鋰電池正常用得又唔覺發脹,都唔知掉唔掉咗佢好?驚爆或著火鋰電最衰呢樣,用耐咗有少少擔心

回復 11# Midas

真係買嚟玩下咋
因為手上有幾隻附有 2*AA 電池倉位嘅膠盒仔.........

回復  Midas

meguro_ 發表於 2013-11-28 18:52

樓主是否用ULTRAFIRE電

如果係,粒電應該得200MAH左右

回復  Midas

meguro_ 發表於 2013-11-28 18:52

未必
我有粒標稱900mA都挨唔到多過90分鐘
同一支筒用alkaline可以>120分鐘, 不過暗好多

回復 16# volante8657

咩牌子先

最近喺華強北買咗兩支話喺 T6 膽電筒, 真喺幾光, 用 14500 電, 兩支都好快玩完,又要充電! 是否正常?  ...
Midas 發表於 2013-11-28 14:15

呢D電筒有幾個光度, 你用最強光度去玩, 當然快無電單..
我有支3粒3A OR 1粒18650, 最長可以用到1個多鐘, 但最短只可以用半個鐘..

呢D電筒有幾個光度, 你用最強光度去玩, 當然快無電單..
我有支3粒3A OR 1粒18650, 最長可以用到1個 ...
jerrychan0610 發表於 2013-11-30 09:53

我呢一支只有一個光度! 冇偈, 平嘢嚟!

樓主是否用ULTRAFIRE電

如果係,粒電應該得200MAH左右
lunxg 發表於 2013-11-29 12:44

剛剛問過 梁振英 先生, 佢話呢粒電絕對喺堅嘅!

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊