[開箱] DP50W-3USB 內置Dell 40W Limited Edition

有日上淘淘搵搵下發現DP50W-3USB 好像不錯

之後再搵搵下又比我發現比DP50W-3USB
做清貨中的DP50W-3USB 內置Dell 40W Limited Edition
比DP50W-3USB 仲要平多幾十$
我就淘在回來了

三個USB同時差緊中

現在才用了2A 機上寫溫度有48.32C
但用手拿住一點都不熱~~

發現原來好多非原廠 USB 線都不能上到1A的=  =
部iphone 5 非原廠 USB 線 得0.4A + htc one 非原廠 USB 線 1A
唔怪得就算用原廠牛都差得禁慢
睇來我要買條原廠or貴線先得

部野仲有好多功能我仲未得閒玩住
不過內置牛都真係幾方便

做清貨中的DP50W-3USB 內 ...
shal 發表於 2014-9-5 13:41

CHING 仲有冇貨仔YA  我又想淘

CHING 仲有冇貨仔YA  我又想淘
poonpoon098 發表於 2014-9-5 14:13

你又想買
部機係2.0 Fw上大陸forum 睇好像都ok
不過你買時記得加買
STM32可以用的USB TTL 配4芯杜邦线
因為部機升fw要用STM32 USB TTL的

仲有原來部野係可MAX 用掉所有輪出的因為隻牛係40W
5v 1.5A大約 用掉7W

5v 3A 14w + 5v 3A 14w = 28w
仲有12w 多
仲有呢部野有個port 係可直接叉18650等的理電
仲有個香蕉頭+/- port 可出到0-16v 3A

好鬼毒呀呢部野

我就係知拒叉到鋰電 我先想買黎玩

我見到有得調電壓電流

做清貨中的DP50W-3USB 內 ...
shal 發表於 2014-9-5 13:41

shal ching,你喺影音領域果邊放毒仲唔夠, 仲要喺其他區放!

我就係知拒叉到鋰電 我先想買黎玩

我見到有得調電壓電流
poonpoon098 發表於 2014-9-5 14:31

係有得set 死用幾 V/A的
我仲淘左好多正野

中間果個像usb hub的係 电流负载器可自揀 0.5/1.0/2.0A负载
也可0.5+1.0+2.0 = 3.5A负载
用來test usb cable 有负载到幾多A

仲有期他東西

個萬能电流负载器仲有燈玩Xd...

不過萬能电流负载器燒電mode時白色的電阻係爆熱的

shal ching,你喺影音領域果邊放毒仲唔夠, 仲要喺其他區放!
L.L 發表於 2014-9-5 14:35

hahaha 我咩都玩的

呢版應該叫做淘寶放毒區

回覆 8# ckshum

話時話,其實真係應該整個放毒區 ,應該好受歡迎