以前次次都係用SF,由落集運單至運到香港自提,全部都係三日內就搞掂,未試過扣關。今次突然黐起條筋改用中通集運就領野! 好彩今次買既野唔係即時要用,否則喊都無謂!

以前次次都係用SF,由落集運單至運到香港自提,全部都係三日內就搞掂,未試過扣關。今次突然黐起條筋改用中 ...
hktravel 發表於 2016-4-23 13:14

大陸關仔經常查車的,  你覺得點解佢地會咁勤力?
一d無朋友的運輸好多都中. 點做到朋友呢~? 就...........

以前次次都係用SF,由落集運單至運到香港自提,全部都係三日內就搞掂,未試過扣關。今次突然黐起條筋改用中 ...
hktravel 發表於 2016-4-23 13:14

穩陣又快一定SF, 雖然貴, 但值得,....
用其他快遞既, 就一定唔趕住用既物品先好用..

搵TB 官方客服, 超過5天有錢賠

回覆 15# pikpikpik

有咁既事!咁就要上淘寶搵吓資料喇!

剛剛喺淘寶網搵到以下資料,可能可以claim番運費!
https://world.taobao.com/helper/ ... qOO&kid=6541081

回覆  pikpikpik

有咁既事!咁就要上淘寶搵吓資料喇!
hktravel 發表於 2016-4-23 18:48

賠不等於退曬, 我無講過全退

穩陣又快一定SF, 雖然貴, 但值得,....
用其他快遞既, 就一定唔趕住用既物品先好用.. ...
rcyw 發表於 2016-4-23 15:38

你以為啦,sf一樣會照扣.
以前試過直運1扣就2個星期.

我估計.
查車扣關係正常截查項目.
所以, 扣關不等如遲派送 , 估計係無得賠.