新裝熱水爐算唔算收得貨

新爐較細,漏左邊,師父其實係咪要補返玻璃膠?

tak7110 發表於 2017-7-10 20:52

係你道牆原本係咁 我覺得唔包呢啲收口野架喎 

係你道牆原本係咁 我覺得唔包呢啲收口野架喎 
別問我是誰 發表於 2017-7-10 21:04

我都係咁話,但係屋企有人話應該要先裝鋼牌板後裝爐,我未見過,想了解下

我都係咁話,但係屋企有人話應該要先裝鋼牌板後裝爐,我未見過,想了解下 ...
tak7110 發表於 2017-7-10 21:08
以下我屋企 鋼板就係咁 不過

入伙時已經有的 並唔係媒氣公司裝爐時加上去 

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

今年換爐, 媒氣公司裝爐時加上去的鋼板.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

其實媒氣公司是不是外判左出面公司
現在一些安裝CFU好求奇
能越快走人越好

在裝修時順便一次過換埋牆套及熱水爐的話, 先有可能個爐同個牆身最貼牆架!否則後期先換爐或換牆套加換爐, 定必離好大條空隙的! 如果好似我咁連牆套都要換埋的話, 牆身啲磚都有啲爛埋架!

能越快走人越好 ...
CKW 發表於 2017-7-10 22:22

十隻手指有長短, 上次幫我換牆套同換熱水爐個師傅, 非常專業及有耐性, 手工算好好, 同埋整好之後, 幫你清理埋現場添呀! 值得一贊呀!

今年換爐, 媒氣公司裝爐時加上去的鋼板.
ANWKLO 發表於 2017-7-10 21:48

係咪只係上面長方型果塊先  後面果塊本身已有

如果係 佢只不過加件上去 方便自己收螺絲掛爐之用

但睇佢後加果塊好似無唧膠 有機會打風會滲水入嚟 

能越快走人越好 ...
CKW 發表於 2017-7-10 10:22 PM

有d係, 有d唔係。外判果d真係但求快就得,手工極粗。

via HKEPC Reader for Android