[操作疑難] 鐵板開孔擴大問題

原有一長方孔,想一邊開闊多2-3mm, 應用jig saw定係銼?

原有一長方孔,想一邊開闊多2-3mm, 應用jig saw定係銼?
avdaemon 發表於 2017-7-10 21:13
長方孔有幾長   唔係十尺八尺掛   又要睇埋有幾厚呢

用銼  銼完隻手生唒水泡都似

我覺得 最好用磨機 其次先考慮積梳

長方孔有幾長   唔係十尺八尺掛 

用銼  銼完隻手生唒水泡都似
我覺得 最好用磨機 其次先考慮積梳
別問我是誰 發表於 2017/7/10 21:19

用磨機我驚連手都冇埋,唔識用,用萬用寶又得唔得呢?

用磨機我驚連手都冇埋,唔識用,用萬用寶又得唔得呢?
avdaemon 發表於 2017-7-10 21:25

萬用寶  得 一定得 就算話用沙紙都得

只不過 可能 慢過磨機幾十倍 慢過積梳幾倍

最重要睇 有幾長 有幾厚   你主題話鐵板喎 唔係鐵片 

一尺厚又唔定 十尺長又唔定 錦鯉 果塊幾厚幾長呢

呢塊野有幾大又唔講埋 可能1寸x1寸 用手拿都拿唔住 

用積梳又要夠深先用到 等等因素 ................

所以請用五千字詳盡說明  有圖就更佳

你所講既鐵板 係以下邊款 

萬用寶  得 一定得 就算話用沙紙都得

只不過 可能 慢過磨機幾十倍 慢過積梳幾倍

最重要睇 ...
別問我是誰 發表於 2017-7-10 21:27

鐵板一塊

鐵板一塊
billyck2 發表於 2017-7-10 22:23

而家啲人問野 真係 

講啲唔講啲 好似唧牙膏咁

仲要不段套料 先知問題所在

問問題 同 答問題 既角式 係咪掉轉咗呢  世界變了

而家啲人問野 真係 

講啲唔講啲 好似唧牙膏咁

仲要不段套料 先知問題所在

問問題 同 答問 ...
別問我是誰 發表於 2017-7-10 22:29

仲要睇你有冇誠意,先肯講多小小畀你知

呢個未算!去系統故障版睇下啦,
直頭玩埋福爾摩斯遊戲,
係嗰度答問題答得多,
想老人痴呆都好難!

仲要睇你有冇誠意,先肯講多小小畀你知
1個閒人 發表於 2017-7-10 22:52

我每次答既文字 都多過佢問題既字數幾至幾十倍 咁仲唔夠誠意 

明知咁無誠意的問題,仲有咁多人答!係我就當睇唔到算數。