家用 充電式衝擊電鑽(鋰12V MAX)HP331DSAX1

新手想買部收傢俬層板鑼絲,鑽18MM 厚木板。另外此批是否可以鑽石屎牆俾6MM膠塞?
仲有邊度買比較老實?

新手想買部收傢俬層板鑼絲,鑽18MM 厚木板。另外此批是否可以鑽石屎牆俾6MM膠塞?
仲有邊度買比較老實?
謝 ...
lee9394 發表於 2017-7-18 11:59

此批不是油壓鑽

你用過人壓鑽未 

鑽石屎牆會鑽到屎,只可以鑽下磚牆

回覆 2# 別問我是誰

用緊有線人壓鑽,見一樣有鎚仔功能。所以以為一樣可以

thank you ching

如果不鑽石屎牆,此批性價比如何?

如果不鑽石屎牆,此批性價比如何?
lee9394 發表於 2017-7-18 14:51

如果你另有油壓鑽 此批的鎚仔功能就是多餘

其餘的配件 跟本就計了在成本之內出售 

回覆 6# 別問我是誰

師兄有咩12v好介紹?謝

如果你另有油壓鑽 此批的鎚仔功能就是多餘

其餘的配件 跟本就計了在成本之內出售  ...
別問我是誰 發表於 2017-7-18 15:17

人壓功能係多餘咁又未必
鑽啲磁磚瓦面 啲油壓鑽力量過猛的話會有成件打崩嘅風險

配件另外逐樣執齊須要時間同$$
成set跟埋另一樣好處係個盒留好位置夾住啲配件

人壓功能係多餘咁又未必
鑽啲磁磚瓦面 啲油壓鑽力量過猛的話會有成件打崩嘅風險

配件另外逐樣執齊須要時 ...
kanduki 發表於 2017-7-18 21:24

我返而唔鐘意成 set 跟本有部份 對我自己嚟講 我認為用唔到

而且佢既擺法 用得耐之後或 撞多幾撞 好多配件會甩哂出嚟

呢啲要睇個人用法 有啲人鐘意成 set 買唔駛煩 有啲人鐘意會用邊啲就買邊啲

就好似下圖 右下方 18 20 開木鑽咀 及左上方套筒 以及各款星比咀

比著我 可能十年都用唔到一次 

回覆 9# 別問我是誰

對只有/買一套的人是方便整齊, 唔洗煩.
這套件單賣$1xx