淘左kohler廁所板, 有個10A漏電保護插頭...

請問淘左廁所板,有個10A漏電保護插頭, 因插頭位在下廁櫃內,要剪頭延長條線,
請問是否剪頭改三腳英式插頭有fuse就可照用....另總Fuse箱一樣做到漏電保護.
是否不需再加獨立漏電保護?

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

外表掂唔掂有無 link 睇睇

諗住買個普通13A,,好似圖呢種,

220V?
13AMP以下?
確定MCB箱ELCB係保護到你的插座?
現在的坐廁板,是否運作正常?

若合乎以上條件,便可以更換13AMP插頭,
並為插頭內的FUSE,換上適合的RATING,以防電線過荷

國內行貨產品未ckeck到, 但知道是220v, 見到插頭用10A, 香港行貨產品提到要 220-240V, 50/60Hz, 16A的带接地故障断路.
MCB箱ELCB正常,插座有經水氣制
現在的坐廁板,是否運作正常? 未安裝

https://detail.tmall.com/item.ht ... skuId=3458271198435
check 到了

廁板本身個漏電掣幾多mA先? (10A係短路保護)
可能廁板本身個漏電掣係高靈敏型,安全D
第二就係多個漏電掣安全過得一個。冇人知漏電掣會唔會突然失靈。
所以俾我就唔會剪左跟機個保護掣了

其實使乜淘?本來都諗住平平地淘番塊。
但check過Pan記香港行貨都唔使$3k

全部水電自已裝,用萬能蘇插埋上抽氣扇個蘇底。
用差唔多半年。真係好enjoy

http://www.price.com.hk/search.php?g=A&q=DL-SJX30

其實使乜淘?本來都諗住平平地淘番塊。
但check過Pan記香港行貨都唔使$3k

全部水電自已裝,用萬能蘇插埋上 ...
vaio 發表於 2017-7-21 14:50

又真係幾平喎... 就算PAN 記都抵過淘

我都唔想,但kohler坐廁因為水箱設計, 用唔到pan 記, pan 板尾是平,我嗰隻坐廁要橢圓的,睇過我買嗰隻行貨要5仟幾,淘會平一半有多,最慘係主人廁加客厠要買2塊, 係香港買差成6仟, 真係好難唔淘。