有冇在香港買過滅火毯?

考慮緊買支滅火筒同滅火毯看門口
出新填地街睇過
細滅火筒一支二百幾,冇問題

但滅火毯一張四百幾
某寶一張賣四十幾
平咁多,靠得住嗎?

滅火毯又唔係咩高科技產品,耐熱不易燃即可
我直頭試過淘寶官集三枝細枝滅火筒郵局取,不過有枝噴咗(費事煩返現少少算),下次要搵有獨立發泡膠包裝先掂

滅火毯又唔係咩高科技產品,耐熱不易燃即可
我直頭試過淘寶官集三枝細枝滅火筒郵局取,不過有枝噴咗 ...
digiman 發表於 2017-7-22 11:17
係喎,俾你講一講我都諗住淘番支滅火筒仔起屋企看門口,唔知普通集運收唔收呢

滅火毯。。。。。for kitchen。。。。。

係喎,俾你講一講我都諗住淘番支滅火筒仔起屋企看門口,唔知普通集運收唔收呢 ...
waileung99 發表於 2017-7-22 12:55

咪講咗官集郵局取囉,簡述唔明?,詳細應該係"中通官方集運香港郵局自取"依家買時選集運就得
記住要搵有發泡膠獨立包裝好啲,我上次就俾暴力快遞掉到有枝噴咗,貴少少好過煩退貨

兩百幾滅火筒和四百幾應該大部份都是店租和倉存費吧

回覆 1# TH30

產地一樣? 香港賣個D滅火毯以前係英國貨

咪講咗官集郵局取囉,簡述唔明?,詳細應該係"中通官方集運香港郵局自取"依家買時選集運就得
記 ...
digiman 發表於 2017-7-22 14:09

師兄請問您 買的滅火筒是多大?

via HKEPC Reader for Android

師兄請問您 買的滅火筒是多大?

via HKEPC Reader for Android
Maxilogic 發表於 2017-7-22 19:36

家用看門口,1kg都夠用,我用過,可以噴幾秒鐘夠滅到gas爐火

教人運管制品,真是高手在民間
滅火筒同滅火毯香港買啦,跟cert都係錢黎,唔係公司用就可以唔做年檢,過左期亦唔駛做水壓測試(自己衡量風險),乾粉&co2各有好處,自己去了解下先,滅火毯通常養曱甴多