國貨充電池 標3000mah ,抵玩 ....

中國生產 倍X 3000 mAh Ni-MH AA 充電池,價錢合理,功率又足料。 太陽國貨,可以唔使念。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 1# jackyy01

幾錢一粒?

中國生產 倍X 3000 mAh Ni-MH AA 充電池,價錢合理,功率又足料。 太陽國貨,可以唔使念。

...
jackyy01 發表於 2017-7-24 01:01

真係咁好?自放電如何?

講得咁好,邊度買得到?

好多强国出品的貨初初都好好用的, 但無耐就不能保持質量的, 好似以前1.5V充电池貪過隠一出無耐買左兩粒玩下, 初初係幾好用的, 但好快就已經出問題了!

20 粒,約 130人仔;至於能否長久用,唔會念,因為永遠都有新產品、新技術。

6、7 年前買 國內 18650 、 AA 、AAA 電咪一樣用到今日;成 6、7 年,就算得番 4-5 成 功率。起碼唔使捱貴貨。

補充,而家自放電技術,已經唔係某一牌子專利,一般打得牌子都有約 6-8成。

邊處買 ?  上網買。好多師兄,都已說過不同牌子買電經驗。價錢合心水,咪買  ...

真係咁好?自放電如何?
mdws2002 發表於 2017-7-24 03:23

20 粒,約 130人仔;至於能否長久用,唔會念,因為永遠都有新產品、新技術。

6、7 年前買 國內 18650 、 A ...
jackyy01 發表於 2017-7-24 08:11

其實我並唔係問佢能否長久用。
而只係care佢係咪真係低自放。

因為一嚟,聞說,即使係Panasonic(即係前Sanyo啦),低自放都未出到3000mAh嘅容量。
二嚟,就係我自己用開愛老公嘅,一直用開佢嘅2100mAh低自放,感覺良好。咁見佢有出2700mAh高容量,就唸住試下。點知就唔係低自放,擺係度一排(一個星期左右到啦),可以Drop到去0V,充都充唔入………

所以,我先想了解下佢嘅實際自放電能力如何啫。

大陸品牌模式
真才實料又夠平->出名->偷工減料
3000低自放?日本都好似2700都未敢標低自放,大陸又超美趕英過日本頭?

其實好多產品,做完工業量產後,再走商業量批,再經量批用不同銷售"炒" 價落 電商、網銷。

你當我唔識講野都好;生活上 6-8成野 都是內地 做  1線或 2線 生產; 大家觀點唔同,最緊要合用。

個 spec.  點樣用最好  ?  唔通用  MiH 串聯頂 Li 電 ?  產品由用家選擇,最後是講"技術" 而已

大陸品牌模式
真才實料又夠平->出名->偷工減料
3000低自放?日本都好似2700都未敢標低自放,大陸又超美趕英過 ...
billyck2 發表於 2017-7-24 09:56

尼家野我用過,不過size 係長左少少,有D mouse 係迫唔落!
尼規柜係標大一倍-信伍成就  ok ! 要買雙份甘就穏陣.