[操作疑難] 窗口式分體冷氣機 Vs 窗口式冷氣機

窗口式分體冷氣機 Vs 窗口式冷氣機

買邊樣好?
你會買窗分機還是買窗口機?

回覆 1# kslee30

DIY區問,應該窗口機容易DIY安裝過窗分

窗口機對荷包好

窗口機對荷包好
1個閒人 發表於 2017-7-25 17:25

都係睇你間屋佈置格局.

個冷氣位若然同你要吹既位置好遠.. 你迫住要買部大匹既. 都係side 左電費

回覆  kslee30

DIY區問,應該窗口機容易DIY安裝過窗分
edgeyim 發表於 2017-7-25 17:19

應該話. 窗口機還可DIY. 窗分基本唔使諗

都係睇你間屋佈置格局.

個冷氣位若然同你要吹既位置好遠.. 你迫住要買部大匹既. 都係side 左電費 ...
556556bt 發表於 2017-7-25 17:43

窗口冷氣機+風扇=效果好理想
大匹數冷氣,太凍兼侷促,唔合我用

當然,我明有D樓宇間格,要用分體冷氣機,先可以吹到入房

窗口冷氣機+風扇=效果好理想
大匹數冷氣,太凍兼侷促,唔合我用

當然,我明有D樓宇間格, ...
1個閒人 發表於 2017-7-25 17:53

理應係咁既. 但有時風扇D 風又真係吹到頭都RING 埋

唔知你有無試過, 愈吹愈熱.... 愈多空你氣係你表面經過. 愈多摩擦. 唔涼不特此. 愈吹愈熱

理應係咁既. 但有時風扇D 風又真係吹到頭都RING 埋

唔知你有無試過, 愈吹愈熱.... 愈多空你氣係你表面經過. 愈多摩擦. 唔涼不特此. 愈吹愈熱

556556bt 發表於 2017-7-25 18:10

我開風扇,以柔和方式,唔會吹到頭暈,
你愈吹愈熱?係咪你熄左冷氣呀?

我開風扇,以柔和方式,唔會吹到頭暈,
你愈吹愈熱?係咪你熄左冷氣呀? ...
1個閒人 發表於 2017-7-25 18:15

我係指風扇. 唔一定降到體感溫