日本電波鐘,香港薄扶林收到!!!

懶校鐘,聖誕節在東京一次買咗4個,諗住用 JJY Simulator 每個月一號 sync 一次算!三個星期前我老婆向我道歉話瞓到朦朦地睇時間,按錯掣攪到多咗一個小時。我仲鬧鬼佢!
今朝早,佢又話睇鐘按錯咗又整整多咗一個小時!我馬上帶返個老花鏡一睇, 真喺 sync 咗日本!
真喺唔敢相信!!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我有一個,跟樓主一樣型號,知唔知點樣可以 disable sync 時間這個功能?

單位空曠開揚,近窗口位置,其實會收到強國同日本訊號

原來係香港都可以sync倒, 吾知係日本邊度有得賣?

咁其實有無得改sync完時間之後, 輸入返GMT係幾多, 就會自動調返啱時間架? 否則係日本買返黎香港都無用啦!

如果有需要換鐘,我會淘隻強國嘢番嚟試吓

咁其實有無得改sync完時間之後, 輸入返GMT係幾多, 就會自動調返啱時間架? 否則係日本買返黎香港都無用啦! ...
sonycliepda 發表於 2018-1-23 13:17

gmt 唔係自已set 既咩?  sync 完都唔郁你個時區嫁

鐘無用過,自已隻6局 citizen 時區set 左+8 ,去到其他國家sync 完都無過郁過我d 時區設定,要自已手動改返當地時區

我有一個,跟樓主一樣型號,知唔知點樣可以 disable sync 時間這個功能?
smallfry 發表於 2018-1-23 11:13

有可能喺[電波受信]粒掣去on/off

smallfry 發表於 2018-1-23 11:13

佢地喺自動 sync,冇得 disable!你都 Sync 到日本咩?

單位空曠開揚,近窗口位置,其實會收到強國同日本訊號
solexkey 發表於 2018-1-23 12:58

個位置一都唔開揚!我用手機 JJY sync 佢,好多時都唔得!