[操作疑難] 如何打開panasonic tv 遙控器

因為電視遙控器接觸不良, 希望拆出嚟 clean
pls 如何打開panasonic tv 遙控器????

阿媽部老年CRT電視遙控,全部都係倒扣,拆得的話條邊一定有D痕跡,以前洗過,好快又唔得,最後用廚房鋁紙+雙面膠紙改裝,一勞永逸

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

阿媽部老年CRT電視遙控,全部都係倒扣,拆得的話條邊一定有D痕跡,以前洗過,好快又唔得,最後用廚房鋁紙+雙面膠 ...
wyhui5124 發表於 2018-1-31 11:44

厲害的一招

回覆 2# wyhui5124

師兄, 請問見你每張鋁紙都cut 得咁靚, 有乜特別方法? 癡上去你用乜膠水?

回覆  wyhui5124

師兄, 請問見你每張鋁紙都cut 得咁靚, 有乜特別方法? 癡上去你用乜膠水? ...
funking 發表於 2018-1-31 11:48

會唔會冷氣風喉錫紙?
睇錯.......del

回覆  wyhui5124

師兄, 請問見你每張鋁紙都cut 得咁靚, 有乜特別方法? 癡上去你用乜膠水? ...
funking 發表於 2018-1-31 11:48

唔太難,首先切一條廚房Aluminium foil(因為屋企有所以唔駛特登買),然後响鋁紙後面貼一段雙面膠紙,之後用文件打隆機就打倒一堆圓型貼,因為個圓型貼好細,要搣走個雙面貼白色紙比較難,自己諗方法搣走

我自己部***電視remote都係咁整,N年前整咗到依家都唔駛番手搞
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊