請教花洒頭接駁問題

請教各師兄如下, 識嘅請幫幫手, 唔該 !!!!!!

圖1

圖2

想嚮軟喉與花洒頭之間加(接駁)圖1嘅延長管(淘x嘢,長度或可能揀個長d嘅), 目的係加長手柄
長度(花洒頭盡量伸入浴缸內,e+沖涼, 上身要向前中,又唔想郁個花洒頭個升降架)
咁大個仔都買過三几條,只留意長度,冇講几多分,次次都啱用.  現時用緊嘅軟喉就唔知係几多分 ?
又冇正確嘅量度器,只用尺量度公嗰邊(花洒頭)嘅外牙外徑橫截面20--21mm之間(肉眼+端估),好
付合圖2   4分嘅規格, 唔知香港同大陸叫法係咪唔同,我嘅認識4分=半吋,1吋=25.4mm

以上睇唔明唔緊要, 而事實上用字眼我又可能表達唔好,最緊要問: 可唔可以用圖1延長管?

唔該各位
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

淘x嘢?! 新年了, Next year.

買多長些的軟喉不是更好?
國内的吋不是英吋

回覆 2# nganshiu

本身軟喉够長有突.
師兄可能唔明我嘅意思.

唔怕外觀唔夠靚,可去就近賣水喉D五金舖買四分黃銅短仔(長度可選,2"~6")及四分黃銅梳杰,尺寸應可配合,外觀可Google,亦可慳番運费。

請教各師兄如下, 識嘅請幫幫手, 唔該 !!!!!!

圖1

圖2

想嚮軟喉與花洒頭之間加(接駁)圖1嘅延長管(淘x嘢 ...
skw 發表於 2018/2/6 03:59

大陸應該叫4分,

不過唔想煩,
又想加長,我買咗哩隻花灑
夠晒長,都唔夠嘅,

又要啱自己嘅,可能3D打印哦

用pla印實蕊都好夠力...
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大陸同香港花灑喉都係4分,可以共用

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - iPhone

自從學識左淘,除左急用,水喉野都係轉哂用淘囉,大陸同香港4分通用

回覆 5# alancck
師兄,哩隻較適合固定,間中手握好似冇咁方便,且可能都係唔够長,多謝建議。

回覆 4# diputs

多謝建議,係唔係好睇。
同7棲billyck2師兄一樣,近來開始淘嘢用集運,多些貨物圍起唔貴。

多謝以上各師兄嘅回應
THX !!!!!!!!!!!!