入手Makita HS300DZ 迷你充電手手提圓鋸

振南貨, 淨機身連介碟一張$580, 廠電一舊$250

用左個幾月,機連電1.5kg左右,感覺好輕身,切割18mm板ok,

入手原因,家居用傍身切下層板,主要貪佢細,用充電(唔好諗住續航力好長),

冇買套裝, 因為我以前買落既鋁箱10.8v批鑽套裝已經有叉機,變相有三舊電用,鴨記有代電,都係$100粒

配多一把T尺$30(積梳都可以用)及介碟一張,85mm介碟真心貴,成$80,而且冇乜其他牌子代用,

同門兄弟合照

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

雖然工具會越買越多,但就手好緊要,尤其屋企DIY,我有枱鋸,但突然搞D濕碎嘢,都喜歡用小圓鋸,一兩刀唔駛開大壇嘢,Bosch 同 紅M 淘寶都有代用電,我都用緊,對於12V圓鋸,至少兩三舊電至夠用。

雖然工具會越買越多,但就手好緊要,尤其屋企DIY,我有枱鋸,但突然搞D濕碎嘢,都喜歡用小圓鋸,一兩刀唔駛 ...
kswong8d 發表於 2018-3-2 15:44

請問代用電有冇link?thx

580 又幾抵
鋸來講, 個人都係偏好 165mm
細鋸切口無咁靚, 限制左用途

回覆 3# aichun 呢間紅M,bosch都有出代用,上次4A冇貨,我買果粒係2.0A, 85蚊人仔。

回覆  aichun 呢間紅M,bosch都有出代用,上次4A冇貨,我買果粒係2.0A, 85蚊人仔。

...
kswong8d 發表於 2018-3-2 16:18

thx

我早排都買左把makita hs301dz $600~
感覺揸手好過HS300DZ  + 之前買左把HP332DSAE, 粒12V電可以共用慳番

580 又幾抵
鋸來講, 個人都係偏好 165mm
細鋸切口無咁靚, 限制左用途
belleville 發表於 2018-3-2 16:09

如果有3x齒以上都可以接受嘅

我用100mm36齒鋸大芯(加木皮)
12v 4吋 國貨小圓鋸

20齒 就咁

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - iPhone

抵過上tb買

回覆 1# po3117

請問樓主部DC10WA充滿粒BL1013係度到幾多Volt?