淘寶木工夾

新年後淘的木工夾終於收到,88蚊人仔,5K重集運,剛剛裝好,之木柄喺12蚊店買,夠硬好食力,枱面開吋半窿,普通6吋F夾都可以通過。

順帶一提,我上次買的俄國平頭鑽咀好正,比淘寶貨好好多,16蚊低用。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

嘩88蚊抵到爛
唔使學啲西人咁樣用木頭做
不過你整咁低 。。。

回覆 2# HK2046
因為放枱面唔做腳,試呢個位可夾三吋半深度,都好夠力。

回覆  HK2046
因為放枱面唔做腳,試呢個位可夾三吋半深度,都好夠力。
kswong8d 發表於 2018-3-2 17:16

via HKEPC Reader for Android

枱面開吋半窿,普通6吋F夾都可以通過。 ...
kswong8d 發表於 2018-3-2 16:07

我張日曬雨淋枱都可以落F夾

我通常最常用係呢隻自動鉗嚟鋸嘢,唔使較厚度一夾就得,不過只限總厚兩吋

暫時只能係最邊位,遲少少唔夠用可能都要好似你咁係中間鑼條闊少少嘅罅落鉗
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 1 #kswong8d

師傅級工作枱

via HKEPC Reader for Android

回覆 5# digiman
鑽咁大個窿開頭怕影響枱面強度,但直接用到F夾好緊要,鬼佬專用的好貴,但我重要做一批木塞,用來頂住夾板。

回覆 6# ka.lun

除咗個夾之外,D木係唔駛錢,所以特別過引。

回覆  digiman
鑽咁大個窿開頭怕影響枱面強度,但直接用到F夾好緊要,鬼佬專用的好貴,但我重要做一批木塞 ...
kswong8d 發表於 2018-3-3 17:27

唔知你係咪講呢種,紅M 兩舊水一對,夾我都係鍾意金屬夠強力,膠夾我覺得唔夠力

tb棘輪款又係差唔多價

之前都淘咗尼龍柱打算做bench dog,諗諗吓已有隻sawhorse都夠夾好長嘅嘢,又懶得去整

回覆 9# digiman

紅M的我都有興趣,但係鴨寮街唔多覺有,淘寶果隻應該入唔到一吋窿,因為我都有類似夾頭。